Vakantie Denemarken … dit is er te doen

vakantie Denemarken

Vakantie Denemarken, afgelopen jaren zijn wij een aantal keren op vakantie naar Denemarken geweest. Vanuit Groningen is het niet zo heel erg ver en zijn we er zo. Nou ja zo, het ligt er natuurlijk wel aan waar je in Denemarken naar toe gaat. Het prachtige Scandinavische land wordt in één adem genoemd het populaire Legoland. Maar het land heeft zoveel meer te bieden. De natuur is er echt prachtig en het is er veel minder toeristisch dan ergens anders.

Nu ben ik al best vaak in Denemarken op vakantie geweest, maar nog nooit in Legoland. Denemarken is perfect om met het gezin heen te gaan. Maar ook als stel. De natuur is er er mooi. De stadjes om te winkelen zijn niet zo heel groot, echt lekker shoppen is er dus niet bij. Denemarken is dé strandbestemming in Noord-Europa. Het stand en de duinen zijn er heerlijk. Je kan er uren wandelen door de duinen of langs het strand.

De natuur in Denemarken

De natuur vind ik daar erg mooi, het is een gevarieerd landschap. Zo heeft Denemarken een prachtige lange kustlijn, met mooie zandstranden. En in de duinen kun je echt uren wandelen. Het weer in ongeveer hetzelfde als in Nederland. In veel gebieden zijn ook mooie natuurparken. In sommige delen van.

Kliffen en krijtrotsen

Helaas ben ik hier zelf nog niet geweest. Maar wel al veel over gezien en dit staat echt op mijn verlanglijstje. Van een vriendin die er geweest hoorde ik dat het echt zo onwijs mooi is om te zien.

Vakantie Denemarken: Blåvand

De laatste keer waren wij in Blåvand. De natuur is daar echt super mooi. Er zijn daar verschillende mogelijkheden om naar het strand te gaan. Je kunt daar dan lekker gaan zwemmen, zandkastelen bouwen of juist lekker door de duinen wandelen. En je waant je meteen in een hele andere wereld. . In Blåvand is ook het (grootste) militaire oefenterrein van Europa, midden in de bossen en duinen. Het centrum van Blåvand is gezellig, maar niet heel erg groot.

Militair oefenterrein

De bossen en duinen lenen zich natuurlijk perfect voor de militairen om te oefenen. Je kunt hier doorheen rijden, of lopen. Alleen als de hekken gesloten zijn dan mag je daar niet komen. Het is heel duidelijk aangegeven waar wel en waar niet. Het is echt leuk om te zien. Er staan daar allemaal oefen huizen en je ziet meerdere tanks. De jongens vonden het geweldig en hebben hun ogen uitgekeken.

Bunkers

De vorige keer toen we boven in Denemarken waren was er een gebied met bunkers in de duinen. Hier bij Blåvand zijn ook een aantal bunkers in de duinen te vinden. Ook is hier een heel museum bij één van de bunkers.

Huisjes in de natuur

Wat ik zo leuk vind aan Denemarken (en Zweden) is dat de meeste huisje midden in de natuur staan. Soms heb je vakantieparken, dan staan er meerdere huisjes. De huisjes zijn doorgaans goed betaalbaar. De meeste huisje hebben veel ruimte om het huisje heen.

Vegan in Denemarken?

De laatste keer dat ik in er was, vond ik het veganistische aanbod best tegenvallen. Het kan natuurlijk per gebied verschillen. Wat ik sowieso fijn vind als we naar Zweden of Denemarken gaan is om zelf veel boodschappen meet te nemen. De boodschappen in deze landen zijn sowieso iets duurder dan bij ons. En in je huisje kun je prima koken en de lekkerste maaltijden bereiden. Zelf vind ik het altijd leuk om de supermarkt lokale producten te kopen. De plekken waar ik op vakantie ben geweest, trokken de restaurants mij niet heel erg om uiteten te gaan.

Handig om te weten:

  • Als je een huisje huurt in Denemarken is het gebruikelijk dat dit zonder het gebruik van energie en water is. Dit bedrag moet je achteraf bij het inleveren van je sleutel betalen.
  • De sleutel moet je op een andere locatie ophalen dan waar je huisje is.
  • Tijdens de voorjaarsvakantie zijn veel parken (dierentuinen, pretparken) nog gesloten. (de huisjes zijn dan wel goed betaalbaar).
  • Je kan hier heerlijk wandelen in de natuur (bos, strand, duinen)
  • Je kunt er niet betalen met de Euro
  • Op Wikipedia kun je nog meer info vinden over vakantie Denemarken.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *