Blue Bananas

Blue Bananas vegan pancake

Blue Bananas is een pancake café met verschillende pancakes, juices, broodjes, bowls, koffie , thee en nog meer lekkers. Het is een hotspot midden in het centrum van Groningen. Hoogtijd om hier eens een bezoekje te brengen.

Eerste indruk bij Blue Bananas

Ik kom binnen in een prachtig historisch pand en waan me gelijk in een urban jungle. Roze, warme kleuren en muurschilderingen. De warme stoffen bank straalt luxe uit, echte en plastic bloemen en planten versieren de zaak. Verder zie ik fruit en citroenen staan in kistjes bij de keuken. Ik word vriendelijk geholpen. Snel krijg ik mijn drankje. Het is redelijk druk en het loopt best lekker door, de mensen volgen elkaar op, het is nog maar net 9 uur geweest. Zal daar de kwaliteit ook naar zijn? De muziek staat wat luid maar niet te luid. Er staat een soort vrolijke, loungy, smoky muziek op. De tafeltjes zijn wat aan de kleine kant, maar hè ik vind het gezellig. Ik heb de Blue Bananas stack besteld, daaronder staat vermeld dat die vegan kan. Dit zijn 3 fluffy pancakes met blauwe bessen, banaan, aardbeien, geraspte kokos, walnoten en maple syrup. Voor mijn drankje bestel ik gember-citroen thee. Het bordje onder mijn drankje heeft een groovy patroon, passend bij de zwart tinten die her en der in de restaurant te vinden zijn. Everybody loves pancakes.

Blue Bananas

De maple syrup en bestek staan inmiddels op tafel, nog even geduld voor de pannenkoekjes. Er loopt ook een trap naar boven. Daar kun je gebruik maken van het toilet. Daar zijn de kleuren ook doorgevoerd, het zwart en roze vindt je hier ook terug. Voor het gebouw staan zitjes voor de lekkere weer dagen of de echte bikkels. De gember-citroen thee is goed gevuld, best heftig in smaak, wel lekker. De dames van de bediening zijn in het zwart gekleed, op de achterkant van hun shirts staat ‘Everybody loves pancakes’. Waarheid als een koe.

Review Blue Banana stack

Na ongeveer 25 minuten komen daar de pannenkoekjes. Mijn ogen en ik worden er blij van. Wat een feest aan fruit en kleur! Het zwarte bord past overal bij. De pancakes zijn fluffy en dik, ooh zo lekker. De kokos geeft dat korreltje op je tong. Ze zijn goddelijk, een must try! Ze zijn goed op temperatuur en hebben een zachte vanille smaak. Er zit nog een crunch in, ze zijn bestrooid met stukjes walnoot. Op het einde van mijn smul-feest is de maple syrup ingetrokken in de pancakes, heerlijk. Het fruit is vers en natuurlijk overheerlijk, fruit rocks! 

Hopen op nog meer vegan-friendly

Mijn tweede gember-citroen thee heeft een andere verhouding. Weinig gember en meer citroen. De balans bij de tweede is zoek. Maar alles is verder verrukkelijk. Ik zou zeker terugkeren, ik spreek de hoop uit dat ze de volgende keer nog ietsje vegan-friendly zijn. Dat er meer mogelijk is om te kiezen bijvoorbeeld. 

Kosten en openingstijden

Voor de Bleu Bananas Stack heb ik 12 euro betaald. Ze zijn 11 euro, maar voor de vegan optie doen ze er 1 euro bij. Je kunt hier trouwens ook kiezen voor glutenvrij en ook voor vegan en glutenvrij. De gember-citroen thee kost 3,50. Het was voor mij een heerlijk ontbijt. En vind het een aanrader.

De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur en zaterdag en zondag van half 9 tot 18 uur.

Dit is ook leuk om te lezen: