Zuiver&Koek

zuiver&koek lekkere vegan koekjes

Zuiver&Koek: Ken jij deze vegan koeken al? Deze lekkere koeken worden speciaal op bestelling gemaakt, zo hebben ze dus geen voedsel verspilling.

Zuiver&Koek review

Tijd om me onder te dompelen in de wereld van zoetigheid. Koeken van Zuiver&Koek, ga ik proberen. Ik heb zes smaken in een handige assortiment doos besteld. Er zitten drie soorten met chocolade in. De brownie roept mijn naam. Ben erg benieuwd, ik duik in de doos. 

Citroen en aardbei 

Een lichte koek met stukjes aardbei. Hij ziet er fruitig uit. Het valt me op dat het zware, stevige koeken zijn. De geur van citroen komt naar voren. Hij is op plekken wat knapperig en andere juist zacht. De aardbei is ontzettend plezier in dit koekje. De afwisseling van structuren, aardbei en dan het subtiele citroen maakt het tot een heerlijke koek. Hij is aan alle kanten in mijn ogen perfect. De heerlijkheid van moeder natuur, haar fruit, samengevoegd tot één heerlijke traktatie. 

Geroosterde kokos cranberry  

Deze is wat meer gebruind in de oven. De stukjes kokos en cranberry zie ik al zitten, wat een feest. Als ik ruik is de geur meer van een lekkere koek, als de smaakmakers die erin zitten. De koek geeft subtiel zijn geheimen prijs. Het zijn zachte smaken vind ik, je moet ze zoeken, een ontdekkingsreis. De grote clusters die je in de koek kan zien, van kokos, zijn tropische, kleine momentjes. De koek op zichzelf is goed gelukt. Structuur is net zo boeiend als de vorige. Erg lekker.

Triple ginger

Een lichter koek, als ik eraan snuffel ruik ik de gember. Sinds kort vind ik gember thee heerlijk, dit koekje zal er goed ingaan vermoed ik. Als ik kijk, zie ik kleine geraspte stukjes gember zitten. Eerst proef ik vanille, die smaak draagt de koek. Ook de roomboter smaak zit vooraan. Als je tanden een stukje gember tegenkomen en je tong de smaken vind, is het een compleet ander koekje. No more miss Nice, ze heeft haar streken. Ze heeft een pittig randje. Erg boeiend en tikkeltje ondeugend koekje. 

Ik vermoed dat de heerlijke structuur bij deze koeken hoort, bij alle koeken zover heb ik dat ervaren. 

Miso chocolate 

Chocolate chip cookie vibes voel ik, als ik het bekijk. Ook wat donkerder. Ik ruik chocolade en vanille. Umami is een smaak die ik niet erg heb ontdekt, ik laat me graag verassen. Deze koek smelt op je tong. Chocolade smaak staat op de voorgrond, ik herken wel een andere smaak op mijn tong. Het is een verrassing dit koekje, herkenbare punten, maar ook het onbekende. Het laat me tevens in dubio staan, vind ik hem lekker? Zou ik hem de volgende keer afslaan? Ik denk dat ik de umami smaakbeleving meer ontdekt mag, voor ik tot een sluitende conclusie kom. Ik heb hem met smaak gegeten, maar wel wisselend, wel of niet weer kopen.

Zuiver&Koek … Orange chocolate 

Deze is ‘gewoon’ gezellig oranje, afgewisseld met donkere stukjes chocolade. De eerste geur die naar voren komt is sinaasappel en vanille. Het mondgevoel geeft iets van kokos aan, ook al denk ik niet dat dat erin zit. De sinaasappel is vol en neemt de chocolade op schoot. De sinaasappel maakt de koek fris, de chocolade biedt juist troost. In dit schaakspel zijn alle deelnemers in balans met elkaar. Sinaasappel is als eerste aanwezig, chocolade blijft juist als laatste hangen en zwaait vaarwel. Super lekker. 

Brownie chocolate 

Volbloed chocolade kleur, ik hou ervan. Ik zie zelfs wat chunks zitten ook. De geur is minder aanwezig. Hopelijk zit de smaak in de koek. De chunks zijn heerlijk, die volle chocolade smaak. Diep, aards, echt lekker. De zachte manier dat je tanden door de koek glijden geven de smaken kans om gelukshormonen naar je hersens te sturen. Voor ultieme chocolade liefhebbers een must-try!

Zuiver&Koek … De kosten en meer info

De kosten van deze assortiment box komt op 15,49, hiervoor krijg je zes smaken. Het is ook mogelijk om minder te kopen of om smaken uit te kiezen, die jij het lekkerst lijkt. Via brievenbus post word het naar je toegestuurd. Al mijn koeken hebben de reis veilig overleefd en ieder van hen heeft mijn hart verwarmd. Deze webshop heeft wel een langere levertijd, houdt daar wel rekening mee. Mocht je echt niet weten wat je voor een familielid of vriend kunt kopen met de prachtige tijd die eraan komt, dit is een heerlijk cadeau. Ik zou er ontzettend blij van worden, vast meer zoetekauwen die het met me eens zijn. 

Zuiver&Koek lekkere vegan koekjes

Tim en Ruth maken de koeken samen, ze hebben beide passie voor koken en bakken. De koeken zijn helemaal vegan, zonder plastic verpakkingen en gemaakt met duurzaamheid in het hart. Ze blijven nieuwe smaken toevoegen aan hun assortiment, zo ook Chai White Chocolate en Venkelzaad Vijg. Ze maken elke week 6 verschillende soorten koeken uit hun kookboek van de 10 soorten die ze hebben. Dus hou de site in de gaten of jou favoriet erbij zit. 

Dit is ook leuk om te lezen: