Plastische chirurgie, zou jij het doen?

Plastische chirurgie zou jij het doen?

Plastische chirurgie zou jij het doen? Vaak denken we meteen aan een hele face lift als we het hebben over plastische chirurgie. Echter vallen er ook veel kleinere ingrepen onder. Zo ben ik op mijn 16e al een keer geopereerd door een plastische chirurg. Er rust nogal een taboe op plastische chirurgie en dat is zo jammer, want het kan je leven zoveel mooier maken!

Moedervlekken

Al op jonge leeftijd vond ik meerdere van mijn moedervlekken storend en lelijk. Zo had ik een aantal dikke wratachtige moedervlekken op mijn buik, deze had ik weg laten branden bij de huisarts. Mijn lerares uiterlijke verzorging zei toen: “het lijkt wel een slager die bezig is geweest”. Echt zo lelijk had hij het gedaan. Wat hij precies gedaan heeft weet ik niet. Het was lelijker dan die moedervlekken. Ze adviseerde mij om naar een plastische chirurg te gaan. En zo werd ik voor het eerst geopereerd door een plastische chirurg. Ook had ik van die wratachtige moedervlekken in mijn gezicht. Deze heb ik er ook door een plastische chirurg laten verwijderen. Het grote voordeel van een plastische chirurg is, dat hij of zij gewend is om kleine sneetjes te maken.

Borstverkleining

Ongeveer 7 jaar geleden heb ik een een borstverkleining gedaan. Hier schaamde ik mij vreselijk voor. Achteraf zo jammer, want het is zo fijn dat ik het gedaan heb. Dit wordt ook gedaan door een plastische chirurg. Of eigenlijk door minimaal twee. Ze doen beide borsten tegelijk bij een operatie. Zo kunnen ze gelijk opwerken en het zo goed mogelijk gelijk laten zijn. Ik had echt hele grote (cup G) hangborsten en was daar doodongelukkig mee. Na de operatie had ik een kleine D cup en voelde mij zo gelukkig. De operatie duurde leen paar uur en de pijn daarna vond ik vreselijk, maar het meer dan waard. Dit is de beste operatie (en dat zijn er best veel) die ik ooit gehad heb.

Ooglidcorrectie

Veel mensen komen voor het eerst bij de plastische chirurg voor een ooglidcorrectie. Echter heb ik dit nog niet zelf meegemaakt. Wel hebben mijn moeder en schoonmoeder het bijna tegelijkertijd laten doen. Bij beide zakten de ogen dicht, door druk van de huid van bovenaf. Zelf zou ik dit ook doen, als ik er last van zou hebben. Het is een relatief kleine ingreep. Je mag een aantal weken niet bukken, maar verder kun je al vrij snel alles weer. Mijn tante had ook last van dicht zakkende ogen. Alleen moest zij een hele andere ingreep. Bij haar moest het vanaf het voorhoofd, omhoog getrokken worden. Bij een ooglidcorrectie halen ze een stukje huid onder je wenkbrauwen weg. Alleen zou dat bij haar niet voldoende zijn. Alle drie hadden ze dat ze er moe uitzagen, hoofdpijn en dicht zakkende ogen. Alleen was het bij mijn tante een iets grotere ingreep. Het herstel duurde ook wat langer. Beide moeders zeiden meteen, dit zou ik zo weer doen.

Schaamlipcorrectie

Zelf heb ik hier geen ervaring mee en moet ook eerlijk zeggen dat ik nooit op deze manier naar mijn schaamlippen gekeken heb. Echter heb ik hier totaal geen oordeel over, want als iemand zich er ongelukkig bij voelt. Hoe mooi is het dan, dat het met een ingreep (schaamlipcorrectie) opgelost kan worden. Ik weet nog heel goed, hoe ik worstelde met mijn borstverkleining. Ik schaamde mij echt dat ik dit zo graag wilde. Mijn ex vond het niets en zo modderde ik jaren door. Tot het moment ik wel de stoute schoenen aantrok en besloot naar de huisarts te gaan voor een verwijzing. Ik ben het traject ingegaan met in mijn achterhoofd ik kan ieder moment nog uitstappen. Maar eigenlijk wist ik allang dat dit alleen een argument was om mijzelf en mijn ex te overtuigen naar het ziekenhuis te gaan, want ik wilde niets liever. En nu dik 7 jaar later heb ik er alleen op de dag na de operatie (van de pijn) spijt van gehad en zou ik als het nodig is het zo weer doen. Er kwamen altijd eerst een paar borsten aanlopen en dan kwam ik er nog eens achteraan. Zwemmen was vreselijk, zeker van de glijbaan of in het water springen. Nu kan ik weer volop genieten van in het water springen!

Dit is ook leuk om te lezen: