De Weenect GPS tracker voor je hond of kat

Een tijdje geleden heb ik voor mijn kat een GPS tracker aangeschaft. Hiermee kun je via een app op je telefoon, je hond of kat volgen en weet je waar je lieftallige viervoeter uithangt. Hier kan je namelijk de tracker op aansluiten.

Hartstikke handig als je bijvoorbeeld langs een drukke weg woont, je bang bent je huisdier kwijt te raken of het überhaupt fijn vind om je huisdier te kunnen traceren.

Mijn locatie tracker heb ik via bol.com besteld van het merk genaamd Weenect. Tot nu toe ben ik hier erg tevreden over en zou het iedereen met een hond of kat aanraden.

Ik deel graag mijn ervaring over dit product met je. In dit geval heb ik het over de GPS tracker voor mijn kat, maar zoals benoemd is deze net zo goed voor honden geschikt.

Waarom een GPS tracker?

Ik woon samen met mijn kat in een studiocomplex gevestigd in de stad Groningen. Omdat ik zelf 2 verdiepingen hoog woon en de voordeur van het complex geen kattenluikje heeft, is het natuurlijk lastig om de kat naar buiten te kunnen doen. En hoe komt hij vervolgens weer terug naar binnen?

Mijn kat is dol op het buitenleven. Hij vindt het heerlijk om te jagen en op avontuur te gaan. In zijn vorige leefomgeving kon hij zo vaak naar buiten als hij wilde. Dit omdat er toen een kattenluik aanwezig was, waardoor hij die controle had. Maar na het verhuizen naar een studiocomplex, werd dat natuurlijk een ander verhaal. En om meteen van een buitenkat ineens een binnenkat te maken, leek mij maar sneu voor de kat. Dan wordt zijn grote wereld opeens wel erg klein en dat wilde ik hem niet aan doen. Dus dat zag ik al helemaal niet als optie. Bovendien zou er vast en zeker wel een manier zijn om hem toch naar buiten en terug naar binnen te kunnen doen, dacht ik.

Wanneer een kat een nieuwe woonplek krijgt, moet je hem/haar een aantal weken binnenhouden om te laten wennen aan de nieuwe leefomgeving. Dus in die tijd ben ik gaan googelen en kwam uiteindelijk op, naar mijn mening, de perfecte oplossing. De GPS tracker voor je kat.

Dit leek mij een goede oplossing omdat ik mijn kat dan s’ morgens vroeg, na zijn ontbijt, naar buiten kan laten. En wanneer het tegen 8 uur s’ avonds is, hem weer kan halen voor zijn avondmaaltje. Zo kan hij in de tussentijd heerlijk buiten spelen en daarvan genieten. Ten tweede vind ik het eigenlijk wel prettig dat ik hem kan volgen in de drukke stad. Het geeft me toch een wat veiliger gevoel dus dat is zeker mooi meegenomen.

Weenect was de uitkomst

Hier ben ik verder onderzoek naar gaan doen en kwam uit op het Franse bedrijf genaamd Weenect. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het traceren van je hond of kat.

Deze GPS tracker was 42 euro via bol.com. Voor wat je krijgt (GPS tracker met oplader, snoertje en siliconen houdertje, exclusief de licentiekosten van de app), was dat niet duur vond ik. Mits het allemaal goed werkte natuurlijk.

Wel vond ik de reviews zo nu en dan wat wisselvallig. Begrijp me niet verkeerd, de meeste reacties waren zeer positief. Maar ook zag ik als commentaar als ”de batterij is snel leeg” of ”’de app werkt niet goed” voorbij komen. En dit liet me aan de andere kant ook wat twijfelen. Maar goed, dan kan het nog geretourneerd worden. Dus uiteindelijk heb ik toch dit product een kans willen geven en werd het bestellen van de Weenect katten tracker een feit.

Hoe ziet het apparaat er uit?

De GPS tracker van Weenect is eigenlijk een soort zender. Het is een rechthoekig blokje met een knop er op. Hiermee kan je de tracker zowel in als uitschakelen. Ook hoort hier een siliconen omhulsel bij, waar je de tracker in doet en vervolgens aan de halsband kan rijgen. Je krijgt overigens niet een halsband bij het pakket in, dus het is wel belangrijk dat je zelf al over een halsband beschikt.

De Weenect tracker voor honden ziet er in principe hetzelfde uit.

Bij katten ziet de tracker er vrij groot uit. Dit kan je zien als een nadeel, dat dacht ik eerst ook. Maar mijn kat laat in ieder geval niet merken dat dit hem hindert of in de weg zit. Hij kan het prima en comfortabel meedragen, want het is een licht apparaatje. Dus in dat opzicht zou het niet uit moeten maken. Bij honden zou de grootte in verhouding beter passen.

Zo ziet het er uit bij mijn kat.

De Weenect app en hoe het werkt

Toen ik mijn tracker ontving, moest ik nog wel even uitvogelen hoe dit apparaat precies werkte. Nu ben ik zelf niet bepaald de handigste met dit soort zaken, dus heb ik de hulp van mijn vriend hiervoor ingeschakeld.

Allereerst gingen we de app downloaden en hier een account op aanmaken. Deze app heet ”Weenect – GPS”. Na het aanmaken van je profiel, moet je hier vervolgens een abonnement op aanschaffen. Je hebt keuze uit 3 soorten opties:

  • Maandelijks (9.99 euro/maand, minimum verplichting van 3 maanden)
  • Jaarlijks (69.99 euro/jaar, dit kan je in een keer betalen of je betaalt maandelijks een bedrag van 5.83 euro)
  • Driejaarlijks (149.99/3 jaar, ook deze kan je weer in een keer betalen of anders betaal je een bedrag van 4.16 euro per maand)

Zelf zijn wij voor het jaarlijkse abonnement gegaan en deze hebben we meteen volledig betaald. Meer over de tracker kun je hier vinden.

Nadat het abonnement eenmaal geregeld was, konden we verder kijken hoe de app precies werkte. In de app krijg je een plattegrond te zien (jouw huidige locatie). Hierbij worden 2 soorten icoontjes weergegeven. De blauwe stip ben jij zelf en het icoontje dat een hond of kat weergeeft, moet jouw huisdier voorstellen. Deze heeft de naam van je desbetreffende huisdier. Dit heb je bij het aanmaken van je profiel al ingevuld.

Verder kan je nog een aantal aspecten toepassen. Deze komen van pas wanneer je huisdier buiten is en jij hem/haar zoekt of bij wilt houden. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om de geschiedenis, waar je huisdier geweest is, te bekijken. Ook kun je de tracker via de app laten piepen als je in de buurt bent van je huisdier, maar hem/haar net niet kan vinden. En zo zijn er nog vele andere handige opties in de app.

Hoe bevalt de Weenect GPS tracker?

Ik en vooral mijn kat zijn zeer tevreden over deze uitvinding. We gebruiken de tracker nu ongeveer een maand en het bevalt erg goed. Mijn kat lijkt zelfs het hele concept te begrijpen. In de ochtend gaat hij naar buiten en vervolgens zoek ik hem in de avond weer op. Ik hoef mijn kat ook niet te lokken of op te tillen tot de deur. Hij heeft door dat hij eten krijgt, dus loopt vrijwillig met mij mee. Dit is precies hoe ik het voor ogen had. Erg makkelijk, zonder problemen of gedoe.

Wanneer ik overdag boodschappen heb gedaan en terug naar huis wandel, kom ik mijn kat wel eens tegen. Dat vind ik zelf erg gezellig. Ik kan hem tussendoor dan even een aai over zijn bol geven. Soms wilt hij dan al mee naar binnen en anders blijft hij buiten zijn dingetje doen.

Al met al ben ik zeker heel erg te spreken over de Weenect GPS tracker en raad het absoluut aan. Zelf heb ik tevens ook geen problemen met het apparaatje noch de app zoals sommige reviews op bol.com weergaven. Dus wat mij betreft is deze uitvinding helemaal top. Schaf hem zeker aan als jij in hetzelfde soort schuitje zit als ik zat. En ook als het je prettig lijkt om je huisdier in de gaten te kunnen houden als hij/zij buiten is. Wat voor een reden het ook mag zijn, dit apparaat is in ieder geval reuze handig.

Ik ben blij dat mijn kat weer als vanouds op boeven pad kan gaan in de buitenwereld.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *