Een verbonden ademsessie wat is dat?

Verbonden ademsessie

Dat ademen belangrijk is voor ons, dat hoef ik je vast niet meer te vertellen. Wat veel mensen niet weten is dat ademen veel meer en veel belangrijker is voor je lachaam dan alleen maar in en uitademen en het lichaam voor zuurstof en stikstof voorzien.

Met mijn neus op de feiten

Een paar jaar geleden werd ik hierin met mijn neus letterlijk op de feiten gedrukt. Mijn oudtse zoon is geboren met een gebroken neus. Zijn neusbot staat er letterlijk naast. Hierdoor kan hij niet door zijn neus ademen. Dit brengt heel veel klachten met zich mee.

  • Vermoeidheid
  • Pijn in zijn benen
  • Minder lang kunnen concentreren
  • Veel hoofdpijn
  • Sneller ziek (in de neus zitten trilharen en die houden bacteriën en virussen regelmatig buiten de deur).

Zelf heb ik ook geleerd om dieper in te ademen. Dat is vooral erg prettig bij het mediteren. En mijn lichaam wordt er erg rustig van. Als er iets is gebeurd en ik wil mij ontspannen ga ik eerst diep in en uitademen.

Verbonden ademsessie

Een poosje terug heb ik mijn eerste verbonden ademsessie gehad. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Tijdens deze sessie kom je meer in jezelf en ben je daarna meer ontspannen.

Hoe ziet zo’n sessie er uit?

Tijdens de sessie ga je op je rug op een yoga mat liggen. Je gaat dan eerst rustig in en uitademen. Na een paar minuten nodig de gene die de sessie geeft je uit om door je mond te gaan in en uitademen. Dit doe je dan ongeveer 45 minuten. Tijdens de sessie drukte Jozien op bepaalde drukpunten op mijn lichaam. Hiervoor gebruikte zij gerichte aanwijzingen. Zo stemt zij haar begeleiding helemaal af op wat jij nodig hebt op dat moment. Na het ademen door je mond ga je weer rustig een kwartier in en uitademen zoals het fijn is voor jou. Om zo weer rustig tot jezelf te komen.

Wat gebeurd er tijdens de sessie?

Wat er precies gebeurd is per persoon en zelfs per keer anders. Zo kunnen er bepaalde emoties loskomen, je kunt in je lichaam dingen gaan voelen.

Van je afslaan

Tijdens het ademen gingen we af en toe even alles van ons afslaan. Dit was echt heel fijn, maar ik vond dat ook wel spannend, om mijzelf zo los te laten. Je zet je voeten dan op de grond en gaat dan met je voeten trappelen en met je handen tikken op de grond. En je maakt er dan een geluid bij. Het was voor mij erg fijn, dat Jozien dit met mij meedeed. Ik voelde tijdens het afslaan een diepe ontspanning of er letterlijk iets van mij afviel. Na het afslaan, kon ik nog beter ademen.

Wat voelde ik?

Door mijn mond ademen ik had niet verwacht dat ik het een hele sessie vol zou houden. Mijn mond en lippen werden meteen heel droog, mijn vingers en handen begonnen te tintelen, en ik voelde mij zelfs een beetje duizelig worden. Jozien is er de hele sessie bij en zei dan ook, dat dit kon gebeuren, je mond kan droog gaan voelen, je kunt tintelingen voelen in je vingers en je duizelig voelen. Dat stelde mij gerust, ik dacht oké dan gewoon door ademen. Soms moest ik even slikken, gapen. Bij mij waren het vooral gedachtes die door mijn hoofd gingen. Die komen en gaan, je blijft gewoon door ademen en dat is fijn, je hoeft even niest met die gedachtes. Tijdens de sessie voelde ik ook af en toe nog even dat mijn vingers behoorlijk gingen tintelen.

De sessie was bij mij thuis, wat ik zelf erg fijn vond. Thuis sta ik vaak onder enorme spanning. Dat komt door de epilepsie van mijn zoon. In middels ken ik elk geluidje in mijn huis en in de huizen van mijn buren. Bij een van mijn buren is overdag best veel lawaai, rennen, de trap op en neer rennen, hard naar elkaar roepen. In het begin zoog dit mij echt helemaal leeg. Nu weet ik oke, dat geluid hoort daar en is niet omdat mijn zoon een aanval heeft. Tegenwoordig kan ik vrij relaxed omgaan met alle geluiden in en om huis. Nu weet ik precies bij welk geluid mijn zoon een grote aanval heeft.

De verbonden ademsessie bij mij thuis

Doordat het bij mij thuis was. Tijdens de sessie hoorde ik van alles. En zo heerlijk ik hoefde niets te doen met al deze geluiden. En het was erg fijn om een relax moment in mijn eigen huis te hebben. Dit plekje kan ik vaker pakken om even aan mijzelf te werken.

Na de sessie voelde ik een tinteling in mijn onderbuik. Na een half uurtje moest ik flink naar het toilet. De eerste twee dagen erna merkte ik ook dat mijn darmen zich goed aan het reinigen waren.

Pure ontspanning

Meteen na de sessie voelde ik mij super ontspannen. De dagen erna voelde ik mij nog steeds enorm ontspannen. Deze verbonden ademhaling sessie ga ik zeker nog vaker samen met Jozien doen.

Jozien

Zelf heb ik mijn verbonden ademsessie met Jozien gedaan. Jozien had ik een paar weken voor de ademsessie telefonisch gesproken. Ze heeft een prettige stem, ze luistert goed en stelt ook veel vragen om je beter te leren kennen. Tijdens de ademsessie is zij er de hele tijd bij. Ze geeft af en toe aanwijzingen en drukt af en toe op drukpunten op je lichaam. Haar stem is prettig tijdens de sessie. Na de sessie had ik veel te vertellen, Jozien luisterde geduldig en gaf fijne tips.

Nieuwsgierig geworden naar Jozien? Kijk dan op haar webiste: Choose your way

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook