Feestmake-up stap voor stap

kerst look - feest make-up - stap voor stap make-up

Feestmake-up: Iedereen houdt er van om er goed uit te zien en te stalen. Met de feestdagen wel je er net even iets leuker uitzien dan normaal. Wij geven je make-up tips en tricks die jou laten stralen tijdens de feestdagen.

Juist met de feestdagen is het leuk om extra uit te pakken met make-up. net even dat beetje meer. Make-up laat je gezicht stralen!

Tip: Je kunt van te voren al een paar verschillende looks uitproberen.

Stap voor stap je make-up aan brengen

1 Basis

De basis van je make-up zijn de camouflage en foundation. Kies de juiste kleur camouflage en foundation en breng deze egaal aan op je gezicht. De camouflage breng je aan, op plekjes die je graag wilt camoufleren en langs je neusvleugels, onder je ogen en naast de mondhoeken. Breng daarna de foundation aan over je hele gezicht, hals en decolleté.

2 poeder

Eigenlijk hoort een gezichtspoeder ook nog bij de basis van een goede make-up. Poeder je gezicht goed af om glimmen van de huid te voorkomen. Ga eerst van onder naar boven. Als het ware tegen de gezichtshaartjes in. En strijk dan in een vloeiende beweging de haartjes weer naar benden. De poeder zit nu onder de haartjes, waardoor het langer en mooier blijft zitten

3 oogschaduw

Breng een goudkleurige poeder oogschaduw aan op het bewegende ooglid. vervaag de oogschaduw met een penseel naar boven in de richting van de arcadeboog . Trek onder het oog op het water randje) met een antracietkleurig oogpotlood. En vervaag dit mooi met een penseel, zodat het een geheel wordt. Pak dan bruine oogschaduw poeder en zet die aan in de arcadeboog en de buiten ooghoek. Breng dan een highlight aan in de binnenooghoek en onder de wenkbrauw.

Uiteraard kun je ook voor andere kleuren kiezen. Dit is wel een hele mooie look!

Waar zit de arcadeboog ? net boven het bewegende ooglid vind je de arcadeboog. Als je er zachtjes op drukt voel je een holling van het oog. Vervaag deze dan lijn met een penseel.

Feestmake-up

Met de oogschaduw kun je een perfecte feestmake-up creëren.

4 eyeliner

Begin maar vast met oefenen! Vloeibare eyeliner is echt wel het mooiste. Breng de vloeibare eyeliner aan op het bovenst ooglid. Trek van binnen naar buiten en laat de eyeliner in de buitenooghoek iets dikker uitlopen. Je begint dus binnen met een dunne lijn en laat hem langzaam steeds dikker worden naar de buitenkant. Lukt het dikker worden niet in één keer, doe het dan in meerdere keren. Trek een lijn vanaf halverwege het onderste ooglid naar buiten en verbind deze lijn met het bovenste ooglid. Dit vergt wat concentratie en een vaste hand. Daarom is oefenen echt een must.

Oefenen, begin met een oogpotlood en na een paar keer oefenen kun je de vloeibare versie proberen.

5 mascara

Bren de mascara in meerdere lagen aan. Minimaal 3 keer over de boven wimpers. Volume in je mascara? Breng het eerste laagje zigzaggend aan, dus van links naar rechts met je kwastje over je wimpers. Even 20 seconde laten drogen, breng daarna een laagje normaal aan. En dan nog een keer zigzaggend en daarna weer normaal.

Onze vegan mascara tips:

6 oogpotlood

Breng het oogpotlood aan op het onderste water randje. Verbind het oogpotlood met de eyeliner. Hiermee geef je het oog een intense blik.

7 wenkbrauwen.

Ook de wenkbrauwen mogen wat zwaarder aangezet worden. Dit doe je met een wenkbrauwpotlood. Zet kleine streepjes in je wenkbrauw en verbind dit met een wenkbrauwborstel. Door het borstelen, wordt het een mooie geheel.

8 blusher

Met blush breng je kleur aan in het gezicht. Breng de blush aan net onder het jukbeen en laat de blusher weglopen richting slapen. Blend het met je vingers. Door er met je vinger overheen te wrijven, maak je er een mooi geheel van en zie je geen begin en eindpunt van de blush.

9 lippen

Breng een mooi roze of rode lippenstift aan. Let op, rood is vaak nog niet vegan, zeker de klassieke rode lippenstiften niet.

Reinigen en verzorgen

Het is aan te raden om je huid aan het eind van de dag en daarna goed te verzorgen met een nachtcrème. Enkele producten die wij hiervoor graag gebruiken:

Wij zijn benieuwd naar jouw Feestmake-up, deel deze gerust op social media en tag ons Facebook, Instagram

10 thoughts on “Feestmake-up stap voor stap

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *