Home Beauty Feestmake-up stap voor stap

Feestmake-up stap voor stap

Geschreven door Vega Lifestyle
kerst look - feest make-up - stap voor stap make-up

Iedereen houdt er van om er goed uit te zien en te stalen. Met de feestdagen wel je er net even iets leuker uitzien dan normaal. Wij geven je make-up tips en trics die jou laten stralen tijdens de feestdagen.

Juist met de feestdagen is het leuk om extra uit te pakken met make-up. net even dat beetje meer. Make-up laat je gezicht stralen!

Tip: Je kunt van te voren al een paar verschillende looks uitproberen.

Stap voor stap je make-up aan brengen

1 Basis

Breng eerst je basis van camouflage en foundation aan op je gezicht. Breng eerst de camouflage aan, op plekjes die je graag wilt camoufleren en langs je neusvleugels, onder je ogen en naast de mondhoeken. Breng daarna de foundation aan over je hele gezicht, hals en decolleté.

2 poeder

Eigenlijk hoort een gezichtspoeder ook nog bij de basis van een goede make-up. Poeder je gezicht goed af om glimmen van de huid te voorkomen. Ga eerst van onder naar boven. Als het ware tegen de gezichtshaartjes in. En strijk dan in een vloeiende beweging de haartjes weer naar benden. De poeder zit nu onder de haartjes, waardoor het langer en mooier blijft zitten

3 oogschaduw

Breng een goudkleurige poeder oogschaduw aan op het bewegende ooglid. vervaag de oogschaduw met een penseel naar boven in de richting van de acadeboog. Trek onder het oog op het waterrandje) met een antracietkleurig oogpotlood. En vervaag dit mooi met een penseel, zodat het een geheel wordt. Pak dan bruine oogschaduwpoeder en zet die aan in de accereboog en de buiten ooghoek. Breng dan een highlight aan in de binnenooghoek en onder de wenkbrauw.

Uiteraard kun je ook voor andere kleuren kiezen. Dit is wel een hele mooie look!

Waar zit de acardeboog? net boven het bewegende ooglid vind je de acardeboog. Als je er zachtjes op drukt voel je een holling van het oog. Vervaag deze dan lijn met een penseel.

4 eyeliner

Begin maar vast met oefenen! Vloeibare eyeliner is echt wel het mooiste. Breng de vloeibare eyeliner aan op het bovenooglid. Trek van binnen naar buiten en laat de eyeliner in de buitenooghoek iets dikker uitlopen. Je begint dus binnen met een dunne lijn en laat hem langzaam steeds dikker worden naar de buitenkant. Lukt het dikker worden niet in één keer, doe het dan in meerdere keren. Trek een lijn vanaf halverwege het onderste ooglid naar buiten en verbind deze lijn met het boventse ooglid. Dit vergt wat concentratie en een vaste hand. Daarom is oefenen echt een must.

Oefenen, begin met een oogpotlood en na een paar keer oefenen kun je de vloeibare versie proberen.

5 mascara

Bren de mascara in meerdere lagen aan. Minimaal 3 keer over de boven wimpers. Volmme in je mascara? Breng het eerste laagje zigzaggend aan, dus van links naar rechts met je kwastje over je wimpers. Even 20 seconde laten drogen, breng daarna een laagje normaal aan. En dan nog een keer zigzaggend en daarna weer normaal.

6 oogpotlood

Breng het oogpotlood aan op het onderste waterrandje. Verbind het oogpotlood met de eyeliner. Hiermee geef je het oog een intense blik.

7 wenkbrauwen.

Ook de wenkbrauwen mogen wat zwaarder aangezet worden. Dit doe je met een wenkbrauwpotlood. Zet kleine streepjes in je wenbrauw en verbind dit met een wenbrauwbortsel. Door het borstelen, wordt het een mooie geheel.

8 blusher

Met blush breng je kleur aan in het gezicht. Breng de blush aan net onder het jukbeen en laat de blusher weglopen richting slapen. Blend het met je vingers. Door er met je vinger overheen te wrijven, maak je er een mooi geheel van en zie je geen begin en eindpunt van de blush.

9 lippen

Breng een mooi roze of rode lippenstift aan. Let op, rood is vaak nog niet vegan, zeker de klassieke rode lippenstiften niet.

Waar zijn jouw make-up kwasten eigenlijk van gemaakt??

Vegan Make-up tips….

Welk huidtype heb jij?

Contributor worden

You may also like

10 Reacties

Vegan Kerrie rijst met plantaardige kipstukjes | Vega Lifestyle Magazine november 19, 2019 - 12:36 pm

[…] All Make-Up Foundation Lippenstift Mascara Oogpotlood […]

Reply
Avatar
Felice Veenman november 23, 2019 - 4:09 pm

ik maak me eigenlijk nooi op. Niet uit principe hoor, ik vergeet het gewoon. Maar nu kom ik erachter dat ik dus eigenlijk heel erg vegan bezig ben 🙂

Reply
Avatar
Georgina Lifestyle november 23, 2019 - 4:46 pm

Goede tips! Zou ik zeker iets aan hebben gehad als ik make-up zou dragen. Ik heb vroeger wel make-up gedragen, maar de laatste jaren niet meer. Ik vind het niet meer lekker zitten op mijn huid. Ik voel een laagje op mijn huid zitten en naarmate de dag vordert voel ik het nog meer, omdat mijn huid vetter wordt. En mascara gebruik ik helaas ook niet meer, omdat ik er na een paar uur traanogen van krijg. Ik heb echter wel permanente make-up (eyeliner boven en beneden).

Reply
Avatar
Cynthia november 24, 2019 - 2:26 pm

Ik doe eigenlijk niet aan zoveel make-up. Een oogpotloot en wat mascara en ik ben klaar! Ik zou best meer willen, maar het ontbreekt me als mama vaak aan tijd.

Reply
Avatar
Karin november 25, 2019 - 12:22 am

Ik wil het wel,maar ik kan het gewoon niet! Zodra ik meer make-up opdoe dan een beetje poeder en wat lipgloss, zie ik er raar uit….

Reply
Avatar
Linne november 25, 2019 - 6:07 pm

Ik doe eigenlijk altijd maar wat, het belangrijkste is dat ik mij er goed bij voel. Maar je geeft goeie tips!

Reply
Avatar
Rory november 25, 2019 - 7:37 pm

Normaal gesproken gebruik ik geen concealer, foundation of poeder. Maar sinds ik mij veel meer op beauty en gezichtsverzorging ben gaan richten, komt make-up er automatisch bij. Ik heb het geluk dat ik veel door visagistes (Koffietijd) ben opgemaakt en vaak bij events ben waar ik ook een touch-up krijg. Daar leer ik heel veel van. Onlangs nog door NONON opgemaakt en door Shabnam. Er gaat wel altijd een wereld voor mij open. Maar ik haal er altijd wat uit wat ik dan zelf ook ga toepassen.

Reply
Vega Lifestyle
Vega Lifestyle november 26, 2019 - 8:19 pm

Ja van kijken hoe de visagiste het doet, kun je inderdaad veel leren.

Reply
Avatar
Jouvence november 25, 2019 - 10:20 pm

Handig zo’n stap voor stap uitleg. Met de feestdagen doe ik mijn make-up graag net wat uitbundiger dan normaal.

Reply
Vega Lifestyle
Vega Lifestyle november 26, 2019 - 8:19 pm

Voor de feestdagen mag je net iets meer blinken 😉 ja ik krijg vaak vragen hoe doe je dan de make-up vandaar dus de stap voor stap

Reply

Laat een berichtje achter