Home Blog Gewokte zoet-zure ananas kip

Gewokte zoet-zure ananas kip

Geschreven door Vega Lifestyle
zoet-zure ananas kip

Zoet-zure ananas kip: Vegan kipstukken en geurige basmatirijst met een zoet-zure fries smaak. Ananas en verse groenten als paksoy, paprika, wortel, ui en gember. Kleur en smaak op je boord! Dit recept is van Vegan Today (gemaakt door Joris Holtermans)

Zoet-zure ananas kip … wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 200 gr vegan kipstukjes
  • 240 gr basmatirijst
  • 2 paksoy
  • 140 gr ananasstukjes op sap
  • 2 wortels
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 tl sojasaus
  • 8 cm gember
  • 2 rode paprikas
  • 4 tl rijstazijn
  • 2 el maiszetmeel
  • 100 gr geroosterde gezouten cashewnoten

Hoe maak je deze zoet-zure ananas kip?

  1. Doe de rijst in een zeef, spoel schoon en kook in de dubbele hoeveelheid water met een flinke snuf zeezout. Sluit de deksel net niet helemaal af en kook 10-12 minuten.
  2. Snij de kipstukjes in gelijke grootte en bak met zonnebloemolie tot goudbruin. Giet de helft van de soyasaus en een scheutje water erbij en schep goed om zodat alle soyasaus is opgenomen. Dek af en zet weg.
  3. Snijd de paksoy in reepjes van 1 cm breed, snijd de wortel over de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Ook de ui snij je in halve maantjes en maak reepjes van de paprika. Schil de gember en snijd zowel de gember als de knoflook in heel fijne blokjes.
  4. Check of de rijst goed kookt. Als al het water nu al opgenomen is, doe er dan nu nog wat water bij.
  5. Zet de wok of koekenpan op hoog vuur, schenk een scheut zonnebloemolie erin en wok/bak onder goed husselen eerst de rode ui. Voeg na 2 minuten de wortel en paprika toe. Na nog 2 minuten doe je de knoflook en gember erbij en bak kort mee. Zet het vuur laag.
  6. Doe de gebakken kipstukjes en de ananas met het sap en al bij de groente. Los de maïzena op in een scheut koud water, doe de laatste helft van de tamari en de rijstazijn erbij en giet het geheel onder goed roeren bij de groente. De saus dikt langzaam in. Voeg water toe als je de saus dunner wilt. Proef en breng op smaak met een snufje zeezout en/of peper.
  7. Indien nodig giet overtollig water in de pan met rijst af en serveer met de zoet-zure wokgroentesaus. Garneer met de cashewnoten.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 551, kJ 2305, Eiwit 23, Koolhydraten 78, Suiker 11, Vet 14, Verzadigd vet 3, Natrium 661

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter