Bonaire de leukste hotspots

heerlijk genieten van een vakantie op Bonaire - duiken, surfen en snorkelen het kan hier allemaal

In november ben ik heerlijk 11 dagen op het Caribische eiland Bonaire geweest. Dit was niet mijn eerste keer op het eiland. In het verleden ben ik er namelijk al twee keer voor een langere periode verbleven. Inmiddels weet ik dus best veel van het eiland en ben ik wel bekend met de leukste hotspots. Ik durf wel te zeggen dat ik echt wel een beetje verliefd ben geworden op het eiland!

Bonaire

vakantie vieren op Bonaire - de leukste dingen die je kunt doen op Bonaire

Bonaire is een eiland gelegen in het Caribisch gebied, maar dat officieel bij Nederland hoort. Sinds het opheffen op 10-10-2010 van de Nederlandse Antillen als zelfstandig land is Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland geworden. En behoort tot de ABC eilanden (Aruba – Bonaire – Curaçao). Als je naar hier naar toe op vakantie gaat dan kun je rekenen op een gastvrije vakantie op dit tropische eiland. Wat een sterke misvatting is, is dat er op Bonaire weinig te beleven valt. Daarom zet ik in dit artikel de leukste en spannendste hotspots voor je op een rijtje.

Peanuts

Een klein kleurrijk eetcafé in Kralendijk (het centrale punt en de hoofdstad van Bonaire) met vooral vegan en vegetarisch eten. Peanuts

vegan eten op Bonaire - vegan hotspots op Bonaire - Welke leuke dingen zijn er te doen in Bonaire

Little Havana

Ik ben zelf een echte feestganger en Little Havana is dan ook een beetje mijn stamkroeg op Bonaire! Het is een oudbruin café en dit is de ultieme plek waar je nieuwe mensen ontmoet, lekker kunt dansen (alleen nu even niet door Corona) en borrelen. Het personeel is altijd ontzettend aardig en betrokken.

Thousand Steps

Dit is een echte snorkel/duik hotspot op Bonaire. Ze noemen het ‘Thousand Steps’ omdat je met een lange trap naar beneden het strand op loopt. Geen zorgen, dit zijn niet letterlijk duizend treden. Het is een koraal strand dus niet erg geschikt om lekker op je handdoekje te gaan liggen maar deze plek moet je absoluut wel gezien hebben! Boven en onder water.

onderwaterwereld op Bonaire - duiken op bonaire

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een relatief klein en onbewoond eiland van 6 km² groot voor de kust van Bonaire. Het ligt recht voor de hoofdstad Kralendijk op een afstand van ongeveer 800 meter. Het eiland is vanaf Bonaire dan ook duidelijk te zien en wordt er weliswaar door omringd Het eiland is geheel vlak en slechts begroeid met kleine struiken en verschillende soorten cactussen, 34 verschillende boom en heestere soorten en maar liefst 42 plantensoorten. Naast de prachtige waterschilpadden leven er ook vele vogels en reptielen. Klein Bonaire beschermd gebied; het maakt deel uit van het Bonaire National Marine Park. Klein Bonaire is ook een echte duik/snorkel hotspot. Er gaat vanaf verschillende plekken op het eiland een watertaxi van eiland naar Klein Bonaire.

Sorobon

Bonaire is een echte hotspot voor windsurfers omdat er veel wind op het eiland is en plekken met heel laag liggend water. De ultieme windsurf plek op het eiland is Sorobon. Een grote groen/blauwe lagune waar windsurfers massaal heenkomen om hun sport uit te oefenen. Buiten dat kun je er ook heerlijk relaxen en genieten van het prachtige uitzicht. Leuke plekjes om te bezoeken zijn Sorobon Beach Resort en Jibe City.

Cadushy Distellery

Rincon is een oud dorpje aan de andere kant van het eiland waar de echte locals wonen. Hier vind je ook de Cadushy Distillery. Hier wordt het bekende cactus likeur van Bonaire gemaakt. Ook maken ze hier speciale Rincon rum, wodka en gin. Elk Caribisch en omliggend eiland heeft een eigen likeur. Je kunt bij Cadushy altijd te terecht om de verschillende likeuren te proeven.

Red Palm Village

Dit is de plek waar we deze 11 dagen zijn verbleven. Het is een gemoedelijk/klein resort in de knoek (wat meer afgelegen). Met een heerlijk zwembad, een barretje en een top restaurant. Het resort is nog vrij nieuw dus de huisjes waar je kunt verblijven zijn stijlvol, knus en modern. De sfeer is altijd heel goed en het personeel is sociaal, betrokken en doet op zijn tijd ook gewoon gezellig een drankje mee met de gasten!

Lac Cai

Het allermooiste uitzicht van Bonaire vind je denk ik wel bij Lac Cai. Dit is een plek waar verschillende lokale barretjes zitten en je kunt er kajakken door de Mangroven. Wanneer je op het strand van Lac Cai bent kijk je uit op een grote helderblauwe oase. Een fantastische plek om echt tot rust te komen.

Snorkelen en duiken

Het Caribische rif is zo ontzettend mooi en kleurrijk. Bonaire is daarom ook een perfect eiland om te gaan snorkelen en/of duiken. Persoonlijk heb ik nog nooit gedoken maar er zijn veel plekken waar je terecht kunt als duikliefhebber.

Het fijne aan Bonaire is dat bijna iedereen Nederlands spreekt. Dit is natuurlijk super praktisch en geeft ook een beetje dat gevoel van thuis komen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met onderstaande knoppen via Social Media zodat ook jouw familie en vrienden toegang krijgen tot deze waardevolle informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *