6 tips voor een plasticvrije vakantie

plasticvrij vakantie - reizen - vegalifestyle.nl

ZO MINIMALISEER JIJ JE PLASTIC-VOETAFDRUK

tips voor een plasticvrije vakantie

Tips voor een plasticvrije vakantie: Plastic we gebruiken het allemaal en je komt het ook overal tegen. Helaas ook in de berm en in de zee. Juist als we op vakantie gaan zijn we meer geneigd om wegwerp plastic mee te nemen voor onderweg. Denk hierbij aan plastic flesjes, rietjes, wegwerpbordjes, plastic messen, vorken en lepels zijn zomaar enkele voorbeelden. Helaas blijft dit ook blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, geven we je vijf tips om je plasticgebruik op vakantie te verminderen.

Water flesjes …

Eigenlijk zonder dat je het door hebt, draag je zelf ook bij aan het probleem. “In landen waar geen drinkwater uit de kraan komt, kopen veel vakantiegangers elke dag flessen water. Als je uitgaat van twee liter per dag kom je in twee weken op 28 flessen per persoon”. Met al een paar simpele tips kan iedere Nederlander deze zomervakantie een steentje bijdragen om wegwerpplastic te minimaliseren.

5 tips voor een plasticvrije vakantie:

  1. Check of je in jouw vakantieland uit de kraan kunt drinken
  • Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
  • Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van je verblijf een grote verpakking water aan en vul je flesje.
  1. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
  2. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
  3. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
  4. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale beach clean-ups!
  5. Neem RVS, of een dopper bijvoorbeeld mee op vakantie en vul deze zelf met drinken.
opzoek naar een duurzame vakantie adres

5 tips voor een plasticvrije vakantie - vakantie - vegalifestyle.nlReizigers die hun vakantie boeken via Better Places, FOX Verre Reizen, Footprint Travel, Riksja Travel, Sawadee Reizen en SNP Reizen krijgen dit soort tips al mee voordat ze op vakantie gaan. In samenwerking met MVO Nederland en de ANVR werken deze Nederlandse tour-operators aan het verminderen van het gebruik van single use plastic op locatie. 

“Wegwerp plastic producten worden gemiddeld in vijf seconden gemaakt, vijf minuten gebruikt en vervolgens duurt het 500 jaar voordat het is afgebroken. Schokkend, toch?”, aldus Marloes van den Boogaard van USP Marketing PR. “In veel landen wordt afval niet goed verwerkt en eindigt het in de natuur”, vult Gerben Hardeman van ANVR aan. “De oceaan rondom Bali bijvoorbeeld ligt er vol mee. En dat zie je terug op de stranden. Zonde natuurlijk.” Door op je vakantiebestemming bewust om te gaan met het gebruik van single use plastic kan jij helpen om al die prachtige plekjes zo mooi mogelijk te houden.

plasticvrij op vakantie - kerstvakantie - op reisDe ANVR is een brancheorganisatie voor reisondernemingen en werkt samen met aangesloten reisorganisaties aan de toekomstbestendigheid van de sector, MVO Nederland is een netwerkorganisatie en werkt samen met bedrijven aan duurzame innovaties en USP Marketing PR is het grootste travel pr-bureau van Nederland. Samen vragen zij meer aandacht voor het gebruik van wegwerp plastic die vakantiegangers achterlaten. Om zo al die mooie vakantie bestemmingen ook in de toekomst mooi te houden.

Op de website van Ilse van Elleswijk kun je tips lezen om Minder plastic in huis te gebruiken. Ze geeft 5 simpele tips voor beginners.

Wil jij graag duurzaam reizen, dan heeft Amy goede tips voor je.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *