Fuerteventura

vegan eten op Fuerteventura - vakantie -

Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden. Het vulkanische eiland kent een droog landschap. Het ziet er dan ook allemaal dor en droog uit. Behalve bij de dierentuin, daar is een heel planten paradijs aangelegd. Fuerteventura is een populair vakantie eiland. wist je dat Fuerteventura sterke wind betekend. Het eiland staat dan ook bekend om de harde wind en is ideaal om te surfen. De standen, duinen en natuurgebieden zijn erg mooi. Ook het off road gedeelte is zeker de moeite waard.

Ajuy

Toen de reisleiding hier over vertelde wist ik het zeker hier wil ik heen! Het zwarte strand, de grotten het was het totaal plaatje wat mij trok. Via het zwarte zandstrand kun je naar boven klimmen naar de rotsen. Vanaf daar kun je een smal en rotsachtig pad volgen. Aan het einde van het pad wordt je beloond met een prachtig uitzicht en de grotten. Je hebt daar dan een goed zicht op de grillig verweerde kliffen met verschillend gekleurde aardlagen uit de diverse jaren. Het is geen makkelijke weg, met veel hobbels en obstakels. Maar zeer de moeite waard door de vele prachtige uitzichten. Ook de grotten zelf zijn erg mooi, wij zijn er niet heel ver de grotten in gegaan, omdat het daar erg donker was.

Aloë Vera Boerderij Fuerteventura 

Op Fuerteventura zijn een aantal Aloë Vera Boerderijen. Uiteraard wilde ik daar ook heen. Nu was ik altijd al onder de indruk van deze bijzondere plant. Tijdens ons bezoek aan de Aloë Vera boerderij, heeft de plant mij nog meer weten te verrassen. Wat een bijzondere en geneeskrachtige plant is dit! De mevrouw die ons opving bij de boerderij (het is gewoon een gebouw, met veel land met Aloë Vera planten eromheen) wist ons alles te vertellen over de plant. Voorzichtig sneed ze een stukje open, ik had toen nog veel last van een litteken en daar heb ik een puur stuk van de plant, wat open gesneden was een poos opgedaan en de ergste roodheid en pijn was weg. Je kunt de boerderijen gratis bezoeken en je hoeft niet af te spreken om er heen te gaan. Er zit bij de boerderij een shop, waar je verschillende producten kunt kopen. Je kunt zo ook allemaal uitproberen. In de gewone winkel ergens op de boulevard had ik een pot Aloë Vera crème gekocht voor 2 euro. En die was echt zo goed, dat ik daar laten nog 5 potten van gekocht hebt. Ook daar hebben we een oogcrème gekocht en die was ook echt zo onwijs fijn.

De Barbarijse grondeekhoorn

Bij het strand waren allemaal van deze schattige eekhoorntjes. Ze werden door veel mensen gevoerd met pinda’s. De volgende dag, namen we zelf ook pinda’s mee. Zo lief hoe ze dan bij je komen om de pinda te halen. Maar denk maar niet dat je ze kunt aaien, ze zijn razend snel. Het dier komt oorspronkelijk niet voor op Fuerteventura. In de taxi vertelde de chauffeur ons, dat ze met een boot vanuit Marokko zijn meegekomen. En dat ze eigenlijk niet gevoerd mogen worden. Daar worden ze gezien als een plaag.

De standen op Fuerteventura

De zee op Fuerteventura is echt de allermooiste zee die ik tot nu toe. Helder blauw, lange standen. Ook het zwarte zandstrand is echt prachtig. Het is daar super gevaarlijk om te zwemmen, bij de zwarte stranden. Dit komt door de sterke stroming. Het zwarte zandstrand is o.a. bij Ajuy.

Surfen

Er worden op Fuerteventura zelfs wereldkampioenschappen surfen. Dit komt door de harde wind, goede golven en de lange zandstranden.

Door de harde wind, was het niet altijd fijn om op het strand te zijn. We werden soms onwijs gezandstraald.

All in hotel

Wij zaten in een all in hotel, ideaal met kinderen. Heerlijk een drankje pakken als je op je strandbedje bij het zwembad ligt. De kinderen vonden het fantastisch, een patatje halen bij de zwembadbar, en lekker ontbijten, lunchen en dineren. Hier was het allemaal wel redelijk beperkt, maar voor ons dikke prima. Voor mij als veganist was er voldoende keus in het bestaande buffet. Bij het hotel werd ook regelmatig iets leuks georganiseerd. De groene bal waar je in mocht vonden de jongens wel het allerleukste

Vegan uiteten

Helaas zijn wij niet uiteten geweest. Op internet zag ik dat er echt heel veel restaurants zijn met vegan opties. Een super goed teken dus!

Feurteventura is echt een aanrader om naar toe te gaan. Wij hebben onwijs genoten van onze vakantie. Er is zoveel te zien en te doen.

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Fuerteventura

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *