Gezond eten

gezond eten hoe doe je dat?

Wil jij graag gezonder eten? Dan is plantaardige eten een goede keuze. Een goed en bewust samengesteld plantaardig voedingspatroon levert alle noodzakelijke voedingstoffen. Dit in tegenstelling tot een voeddingespatroon met vlees.

Waarom je beter geen vlees kunt eten

Vlees eten is niet alleen heel erg slecht voor de aarde, maar het heeft ook nadelige gezondheidseffecten voor jouw lichaam.

Vlees bevat veel verzadigde vetten. Die bevorderen de groei van bepaalde bacteriën en virussen in onze darmen. Dit zou kunnen komen omdat vlees heemijzer bevat. Daar komt bij dat rundvlees hittebestendige virussen voor komen die kanker kunnen veroorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat darmkanker hier sowieso onder valt. Dan zit er nog een kankerverwekkende stof in vlees TMAO (trimethylamine N-oxide) Dit wordt geproduceerd uit choline dat in vlees zit Dit zit overigens niet alleen in vlees, maar ook in eieren en vis.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten worden ook in verband gebracht. Met een plantaardig voedingspatroon kun je dit stoppen en zelfs weer omkeren. Een plantaardig voedingspatroon draagt bij aan een gezonder hart. Bij suikerziekte (diabetes type 2) helpt dit ook. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Op de site van The Healthy Heart kun je meer lezen op de positieve werking op hart- en vaatziekten.

Veganistisch eten: Waar begin je?

Veganistisch eten: Waar begin je? Maak het jezelf niet te moeilijk en doe het in stapjes. vervang bijvoorbeeld eerst het vlees door vleesvervangers. Dan kun je beginnen met gezond vegetarisch koken. En dan steeds vaker iets vervangen ei, melk. Wat ook kan helpen om een maaltijd te vervangen. Bijvoorbeeld eerst het ontbijt, dan de lunch en dan het diner. Wat ik zelf erg fijn vond toen ik mijn overstap van vegetariër naar veganist veel lezen en vegan facebook groepen volgen.

Dit is ok leuk om te lezen: