In dit recept is de de beroemde Italiaanse gnocchi gemaakt van aardappel met oesterzwammen in een bad van romige saus met knoflook en spinazie: een goddelijk delicieus gerecht.
Vegan Today
Dit recept is van Vegan Today de vegan maaltijdbox.
Wat heb je nodig voor deze Gnocchi?
recept voor 4 personen
- 1000 gram gnocchi
- 2 uien
- 300 gram spinazie2 courgettes
- 400 ml vegan room
- 200 gram oesterzwam
- 4 el maiszetmeel
- 2 knoflook tenen, 2 takjes peterselie
Hoe maak je deze Gnocchi?
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kleine vierkante stukken.
- Doe een beetje olie in een wok of bakpan en voeg de ui en de courgette toe en bak op middelhoog vuur een paar minuten.
- Snijd oesterzwam in reepjes en voeg ze toe aan de wok samen met de knoflook. Bak op hoger vuur voor korte tijd.
- Voeg de spinazie toe en een beetje zout en roerbak tot de spinazie een beetje is geslonken. Voeg dan de vegan room en de maizena toe en roer goed.
- Doe in een pan water, een beetje zout en de gnocchi en breng aan de kook. Schep de gnocchi’s wanneer ze beginnen te drijven met een schuimspaan uit het water.
- Voeg de gnocchi toe aan de wok met de oesterzwammen en courgette.
- Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de gnocchi’s.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 653, Eiwit 12, Koolhydraten 32, Suiker 1, Vet 8, Verzadigd vet 2, Natrium 122.