Gnocchi gemaakt van aardappel met oesterzwammen

vegan gnocchi

In dit recept is de de beroemde Italiaanse gnocchi gemaakt van aardappel met oesterzwammen in een bad van romige saus met knoflook en spinazie: een goddelijk delicieus gerecht.

Vegan Today

Dit recept is van Vegan Today de vegan maaltijdbox.

Wat heb je nodig voor deze Gnocchi?

recept voor 4 personen

  • 1000 gram gnocchi
  • 2 uien
  • 300 gram spinazie2 courgettes
  • 400 ml vegan room
  • 200 gram oesterzwam
  • 4 el maiszetmeel
  • 2 knoflook tenen, 2 takjes peterselie

Hoe maak je deze Gnocchi?

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  2. Snijd de courgette in kleine vierkante stukken.
  3. Doe een beetje olie in een wok of bakpan en voeg de ui en de courgette toe en bak op middelhoog vuur een paar minuten.
  4. Snijd oesterzwam in reepjes en voeg ze toe aan de wok samen met de knoflook. Bak op hoger vuur voor korte tijd.
  5. Voeg de spinazie toe en een beetje zout en roerbak tot de spinazie een beetje is geslonken. Voeg dan de vegan room en de maizena toe en roer goed.
  6. Doe in een pan water, een beetje zout en de gnocchi en breng aan de kook. Schep de gnocchi’s wanneer ze beginnen te drijven met een schuimspaan uit het water.
  7. Voeg de gnocchi toe aan de wok met de oesterzwammen en courgette.
  8. Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de gnocchi’s.

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 653, Eiwit 12, Koolhydraten 32, Suiker 1, Vet 8, Verzadigd vet 2,  Natrium 122.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *