Vegan Satésaus maken

Vegan satesaus - vegan pindasaus - vegan saus - pindasaus - satesaus

Is het nu eigenlijk satésaus of pindasaus? Eigenlijk heet het pindasaus, maar omdat het vaak met saté gegeten wordt. Daar is dus de naam satésaus vandaag gekomen.  

Maak jij wel eens een satésaus? Ik maak het regelmatig zelf, deze vinden de kids (en ik zelf ook) veel lekkerder dan de kant en klare. Daarnaast zit in de kant en klare vaak veel suiker en andere e nummers verwerkt. We willen dit lekkere recept graag met jullie delen.

De basis van een pindasaus

Het woord zegt het eigenlijk al pinda’s. Nu kun je zelf pinda’s gaan malen in de keukenmachine. Maar een pot pindakaas is ook helemaal prima. Let er dan wel op dat de pindakaas geen toevoegingen heeft. Hoewel ik erg voor vers ben, vind ik de satésaus met pindakaas het lekkerst.
En een lekkere satésaus is helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken.

 Vegan satésaus wat heb je nodig?

1 uitje
300 ml vegan melk
5 eetlepels  pindakaas (Calvé, die is vegan en ook nog eens suikervrij)
1 a 2 teentjes knoflook
1 theelepeltje sambal
Italiaanse kruiden

Vegan satésaus hoe maak je het?

Snijd eerst de ui in kleine stukjes en doe deze in een steelpannetje op het vuur. Fruit de ui kort aan, doe dan de melk erbij en gelijk de pindakaas. Je kan altijd iets meer of minder doen als je een dunnere of juist dikkere versie wil. Sambal erbij, knoflook en de kruiden erbij doen. Dan alles met de garde goed door elkaar mengen en binnen een paar minuten is de saus klaar.

​Er zijn heel veel variaties mogelijk. Maak jij ook wel eens ​satésaus?

Dit is ook leuk om te lezen:

One thought on “Vegan Satésaus maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.