Gochujang pinda spruitjes: Elk gerecht met spruiten is controversieel heb ik het idee. Voor de liefhebbers, heb ik geprobeerd ze in een ander jasje te steken. Dit keer een oosterse mantel. Zelf ben ik erg benieuwd. Ik hou van spruiten, maar eigenlijk varieer ik er niet genoeg mee. Een soepje of op de ouderwetse manier gewoon gekookt, soms een keer roerbakken, maar daar houdt het wel mee op. Dit keer no nonsens echt eens wat anders. Ik vraag me af hoe het sausje gaat smaken bij de spruiten, zal het me laten verlangen naar meer of vind ik dit keer misschien ook spruitjes vies?
Taste test
Ik wil mijn vork prikken in een van de spruiten, maar merk dat ze nog best stevig zijn, ik wip hem op mijn vork en dan volgt de eerste kennismaking. De eerste smaak is de gochujangpasta, waar ik van schrik, zo op de voorgrond had ik hem niet verwacht, maar dan komt de pindakaas hem verzachten, de komijn en de spruitjes als je hem doorbijt. Ik vind het heerlijk dat de spruitjessmaak overeind blijft bij die flinke smaakmakers. Terwijl ik lekker verder peuzel denk ik al, dit wil ik vaker maken. Ik vind dat hij er prachtig uitziet. Het is een simpel gerechtje, ik had het meeste al in huis, dus qua budget is ie ook prima te doen. Een nieuw gerechtje die nu al favoriet is hier in huis, is gemaakt. Ik heb hem geserveerd met wat bonenburgertjes en bloemkoolrijst. Maar denk je ‘kom hem nog meer fusion maken er een bijvoorbeeld friet bij serveren’, die saus die in de aardappel trekt, lijkt me echt super lekker.
Dit is echt een super lekker gerecht ook voor mensen die niet zo van spruitjes houden.
Gochujang-pinda spruitjes
Ingrediënten
- 2 eetlepel olie
- 3 tenen knoflook geperst
- 1 rode ui in halve ringen
- 50 gram geroosterde paprika in stukjes
- 400 gram spruitjes schoongemaakt
- 1 eetlepel gochujang pasta
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 2 eetlepel amandelen grof gehakt
Instructies
- Verwarm een wok, olie erin. Bak de knoflook even 2 minuutjes. De spruitjes erbij, roer goed en bak 3 minuten.
- Doe nu 100 milliliter water in de pan, voorzichtig. Doe de deksel op de pan, laat aantal minuten zachtjes koken tot het water is verdampt.
- Ondertussen gochujangpasta, pindakaas, sojasaus, gembersiroop en komijn samenvoegen tot een sausje.
- Deksel mag eraf, rode ui in de pan samen met de geroosterde paprika. Bak even aan. Het sausje toevoegen. Als alle spruitjes zijn bedekt kan je gelijk serveren. Doe nog wel de gehakte amandelen, als extra chrunch op de spruitjes. Eet smakelijk!
Dit heerlijke Gochujang-pinda spruitjes recept is geïnspireerd op een recept van Milou van der Will uit haar kookboek vegan Toko.