Harira is een is een echt populair Marokkaans gerecht. Het is een echte maaltijdsoep geserveerd met brood. Die je lekker kunt dippen in olijfolie met za-athar sesam kruiden. En in de soep natuurlijk 😉
Vegan Today
Onze vaste lezers is het vast al opgevallen dat we iedere donderdag een super lekker recept van Vegan Today delen. Ken jij de vegan maaltijdbox al? Iedere week hebben ze een nieuwe box met een aantal lekkere recepten. Je kunt ervoor kiezen om af en toe een losse box te bestellen of er juist voor kiezen om een abonnement te nemen. Hoe ideaal na een dag hard werken, niet meer na hoeven denken wat je gaat koken. In je box zit alles voor het recept wat je nodig hebt. En een recept bijgeleverd hoe je het gerecht stap voor stap op tafel zet.
Harira maaltijdsoep wat je je nodig?
recept voor 2 personen
- 50 gr gierst
- 700 ml water
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 wortel
- 2 tomaten
- 50 gr knolselderij
- 2 el tomatenpuree
- 40 gr bruine linzen
- 1 tl gemalen koriander
- 2 tl ras-el-hanout kruiden
- 1 citroen
- 1/2 chili
- 2 laurierbladen
- 2 takjes peterselie
- Turkse brood
- 2 el za-atar sesam
- 50 ml olijfolie
Harira Marokkaanse maaltijdsoep – stap voor stap recept
Stap 1:
Snijd de ui, tomaat en wortel in stukjes en de knoflook en chili in hele fijne stukjes.
Stap 2:
Fruit de ui 3 minuten in olijfolie in een soeppan, bak dan de knoflook nog 1 minuut mee. Meng de koriander, ras-el-hanoutkruiden en het laurierblad erdoor en zet het vuur laag.
Stap 3:
Giet het water bij de gebakken ui en specerijen. Spoel de gierst en linzen in een zeef schoon, voeg toe in de pan en breng aan de kook.
Stap 4:
Schil de knolselderij en snij in blokjes van 1 cm en voeg samen met de wortel en tomaat toe aan de soep. Laat met deksel erop 25 minuten zachtjes koken.
Stap 5:
Pak intussen het Turks brood, giet het za-atar kruidenmengsel en wat (extra vierge) olijfolie, elk in een eigen ondiep kommetje.
Stap 6:
haal het laurierblad uit de soep, voeg de chili en tomatenpuree toe en roer door de soep.
Stap 7:
Rasp met de fijne rasp de citroenschil boven de pan, voeg sap van een halve citroen toe en breng de soep op smaak met zeezout en peper. Dip het Turks brood in de olijfolie en dan in de za-atar.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 527, kJ 2204, Eiwit 16, Koolhydraten 67, Suiker 8, Vet 18, Verzadigd vet 2,
Natrium 235
Dit is ook leuk om te lezen:
- Nagels vijlen hoe doe je dat?
- Biodynamische landbouw, wat is dat precies?
- 5 tips voor een plasticvrije vakantie
- De ideale soeppan
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle