Home Blog Vegan Pompoencurry met kikkererwten

Vegan Pompoencurry met kikkererwten

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan pompoencurry - pomoencurry - veganistische pompoencurry - vegan recept - veganistisch recept

Yes, het is weer herfst dat betekend weer pompoentijd. Deze heerlijke vegan pompoencurry hoort dan ook echt bij de herfst. De heerlijke zachte geur die in huis als deze curry staat te pruttelen.

Vegan Pompoencurry met kikkererwten – Nu de herfst weer is begonnen is dit het perfecte moment om weer lekkere gerechten met pompoen te maken. Er zijn vele verschillende soorten pompoenen, in dit gerecht is gekozen voor de oranje hokkaido. Dit is de meest bekende (oranje) pompoen. De smaak is zacht en zoet en daarom dus ideaal voor deze curry.

Pompoen

Pompoen is erg veelzijdig en wordt vaak gebruikt in soep. Uiteraard is pompoensoep erg lekker en maken wij deze ook graag! Maar je kunt er nog zoveel meer mee! Roosteren, pureren, bakken, frituren, grillen en je kunt er heerlijke curry’s mee maken Zoals deze Vegan Pompoencurry met kikkererwten.

Wat heb je nodig voor deze Vegan Pompoencurry met kikkererwten
4 personen

  • 1 oranje (Hokkaido) pompoen
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1,5 handje kikkererwten (avond ervoor alvast weken)
  • 2 tomaten
  • 2 roosjes bloemkool
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 theelepels red curry

hoe maak je deze Veganistische Pompoencurry met kikkererwten

  • Zet de avond ervoor de kikkererwten in een kom water. Ze moeten minimaal 8 uur weken.
  • Snijd de pompoen in kleine stukken. Snij hem eerst door de midden en haal met een leppen alle pitten eruit. Nu kun je hem makkelijk in kleine stukken snijden. Van deze pompoen kun je de schil eten. Doe de blokjes met een klein beetje water in een pan en zet het op het vuur. Laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de kikkererwten er aan toe.
  • Snijd nu de uien en doe deze bij de pompoen en de kikkererwten
  • Laat het bouillon blokje weken in een half kopje water en roer het goed door. Doe dit bij de pan in en hussel alles goed door elkaar.
  • Haal de helft van de pompoen en kikkererwten eruit en doe dit in een kom
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en voeg het toe aan de pan.
  • Snijd de bloemkool en ook deze voeg je toe aan de pan
  • De tomaten mogen nu gesneden worden en aan de pan worden toegevoegd. Laat alles even een paar minuten pruttelen.
  • Voeg de red curry kruiden toe en roer het goed door elkaar.
  • Voeg de kokosmelk toe en alles goed roeren. Lekker latten pruttelen.
  • Pureer de pompoen en kikkererwten die je in de kom gedaan hebt en voeg dit weer aan het geheel toen. Alles goed mengen en dan nog even 5 minuten zachtjes laten koken.

Rijst, naanbrood of gebakken aardappels zijn er erg lekker bij.

Dit is ook leuk om te lezen …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter