Kleurrijke vegan lasagne een heerlijk recept

vegan kleurrijke lasagne

Dit is de kleurrijkste vegan lasagne die jij ooit hebt gezien. De zoete smaak van de aardappelen en de bieten gaat fantastisch samen met de hartige tomatensaus en de romige bechamelsaus.

Wat heb je nodig voor deze vegan lasagne:

voor de tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 5 tenen knoflook
  • fijngehakt 1 chilipeper
  • 400 g vegan gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 l tomatenpassata
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ tl gemalen zwarte peper

voor de bechamelsaus

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 700 ml ongezoete plantaardige drink
  • ½ tl geraspte nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • 3 el edelgistvlokken

voor de lasagne

  • 1 pakje lasagnebladen à 250 g
  • 400 g gekookte biet, in plakjes
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in plakjes gesneden
  • 130 g vegan kaas, geraspt
  • 15 g basilicum

Hoe maak je deze veganistische lasagne?

De tomatensaus

  1. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui2 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
  2. Doe het gehakt erbij en bak 5 minuten al omscheppend. Voeg dan de tomatenpuree, passata, oregano, het bouillonblokje en de zwarte peper toe. Bak nog 4 minuten en zet apart.

Voor de bechamelsaus

  1. Verwarm de olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur. Fruit de bloem 2 minuten zachtjes aan.
  2. Voeg zodra de bloem goudbruin is een scheutje plantaardige drink toe en roer goed om klonten te voorkomen. Voeg al roerend de rest van de drink, nootmuskaat, zout en edelgistvlokken toe en zet het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot een gebonden saus.

Voor de vegan lasagne

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Verdeel een vierde van de tomatensaus over de bodem van de oven-schaal. Leg hierop een laag lasagnevellen en daarop een laag bietplakjes. Dek af met een vierde van de tomatensaus, lasagnevellen en een laag zoete aardappel. Vervolgens weer een vierde van de tomatensaus, lasagne-vellen, de laatste tomatensaus en de bechamel. Bestrooi met de kaas.
  3. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder dan het folie en bak nog 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  4. Laat de lasagne even afkoelen en garneer met verse basilicum.

Dit recept komt uit het boek Vegan Soul Food

vegan soul food - vegan kookboek - vegan recepten
  • Auteur: Jason Tjon Affo
  • Uitgever: Becht
  • EAN 9789023016519
  • Vegan soul food o.a. te koop bij Bol.com
  • Prijs 22,99

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Steun Vegalifestyle.nl
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvangen wij daar een klein percentage van. Jij merkt er zelf niets van. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *