KOMIJN-AUBERGINE MET FRISSE KOMKOMMER-WALNOTENMIX

Komijn-aubergine van de barbecue

Het barbecue seizoen is geopend, met dit heerlijke Komijn-aubergine recept. Aubergine en barbecueen gaan hand in hand. En met dit overheerlijke recept, willen zelfs de alles eters niets anders meer. Ik ben gek op dit gerecht. De hete, geblakerde aubergine, de knapperige, koude komkommer en de smaakvolle walnoten en komijn vormen samen een frisse combinatie die perfect is voor op een warme dag. Aubergine is het lekkerst van de barbecue, maar ik leg hieronder ook uit hoe je hem binnen kunt klaarmaken, zodat je dit het hele jaar door kunt eten.

Komijn-aubergine, wat heb je nodig?

Voor 4 personen of als bijgerecht

  • 2 aubergines, in schijven van 1 cm dik
  • 2 tl zeezoutvlokken
  • sap van ½ biologische citroen
  • 2 tl komijnzaad, grof gemalen
  • 2 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
  • ½ komkommer, in schijfjes van 1 cm dik
  • 2 el walnoten, grof gehakt

Hoe maak je deze lekkere Komijn-aubergine?

  1. Wrijf de aubergineschijven in met de helft van de zeezoutvlokken en de helft van het komijnzaad. Bestrijk ze als de barbecue goed heet is met olijfolie en gril ze 4-5 minuten, tot ze mooie donkere grillstrepen hebben. Keer ze om en herhaal aan de andere kant, tot ze gaar zijn.
  2. Meng intussen de komkommer, de rest van het komijnzaad en de zeezoutvlokken, olijfolie, wal noten en het citroensap in een kom en laat marineren.
  3. Leg de aubergineschijven op een platte schaal, verdeel het komkommermengsel erover en schep goed om. Dien heet op, of op kamer-temperatuur.

Dit recept binnen maken?

Gril de aubergines zoals hier boven beschreven, maar dan in delen in een grillpan, of bak ze 25 minuten in een enkele laag op een grote bakplaat in een op 220 °C voorverwarmde oven, tot ze goed bruin en gaar zijn.

De groene Barbecue

De groene barbecue het veggie barbecue boek

Dit lekkere vegan barbecue gerecht komt uit het boek: De groene barbecue, met heel veel vega recepten. Er zitten veel vegan recepten bij. De andere kunnen makkelijk veganistisch gemaakt worden of voor de inspiratie.

Auteur: Rukmini Iyer
Uitgever: Brecht
EAN: 9789023016809
Het boek De groene barbecue is onder andere te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *