Zeewierplatbrood

zeewierplatbrood

Zeewierplatbrood: Zeewier is echt super gezond een een goede bron van omega 3 vetzuren.. Er zijn vele soorten zeewier. De wieren zijn rijk aan o.a. Koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen: calcium, kalium, ijzer en omega 3 vetzuren.

Wat heb je nodig voor het zeewierplatbrood?

VOOR 8 – 1 0 B RO O D J E S

  • 10 g (2 tl) gedroogd zeewier (dulse of blaaswier)
  • 200 ml warm water
  • 100 ml donker bier
  • 10 g (2 tl) verse gist
  • 300 g bloem
  • 1 tl zeezout
  • 150 g fijngemalen tarwebloem (of biologische tarwebloem)
  • 100 ml olijfolie
  • 1 hand kruiden naar smaak en eetbare bloemetjes

Hoe maak je het zeewierplatbrood?

  1. Maal het zeewier in een vijzel.
  2. Los in een kom de gist op in het water en bier. Meng er vervolgens eerst een klein beetje bloem door en dan pas het zout, omdat het zout anders een deel van de gistcellen kan doden.
  3. Doe vervolgens de rest van de beide soorten bloem en het gemalen zeewier erbij. Kneed het deeg tot het niet meer aan de kom of aan je vingers blijft kleven en mooi glad en plooibaar is. Laat het deeg rusten tot het volume verdubbeld is (ongeveer 1 uur).
  4. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in 8-10 kleine balletjes.
  5. Rol de balletjes uit tot dunne platbroodjes, besprenkel ze met olijfolie en strooi er de kruiden, bloemetjes en een snufje zout over.
  6. Bak de broodjes in een hete pan of rooster ze 1-2 minuten aan elke kant boven open vuur, tot ze goudbruin zijn. Sprenkel er zo nodig nog een beetje olijfolie over.

Serveer de broodjes bijvoorbeeld bij een kom soep.

Nordic family kitchen

Dit recept komt uit het boek: Nordic family kitchen

  • Auteur: Mikkel Karstad
  • Uitgever: Terra
  • EAN: 9789089898616
  • Er staan een paar vegan recepten in.
  • Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *