Koreaanse tempehburger: Je kunt veel meer met tempeh dan het alleen in reepjes snijden en een
‘bietje’ bakken. Haal het bijvoorbeeld langs een rasp om er gehakt mee na te bootsen en kneed het vervolgens met te gekke smaken tot een burger, zoals deze Koreaanse. Rokerig, een tikje funky en vol umami.
Wat heb je nodig voor deze Koreaanse tempehburger?
• 250 g tempeh, geraspt
• 75 g fijne havervlokken
- 1 tl extra
- 4 el sojasaus + 1 tl extra
- 2 knoflooktenen, geperst
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 tl gochugaru (toko) of chilipoeder
- 4 brioche burgerbroodjes of andere broodjes
- romainesla
- 4 el homemade Korean ketchup\ tuinkers, geknipt, ter garnering
Hoe maak je de Koreaanse tempehburger?
- Meng de geraspte tempeh in een kom met de havervlokken, sojasaus, knoflook, lente-ui en gochugaru. Kneed goed door
met de hand. Vorm van het tempehmengsel met natte handen vier burgers van ongeveer 1,5 cm dik. - Leg de burgers op een aluminium schaal op het indirecte deel van de barbecue en bak ze een minuut of 4 per kant.
Keer ondertussen regelmatig. - Snijd ondertussen de burgerbroodjes open en gril ze op het rooster van de barbecue. Smeer ze in met de Korean
ketchup. Beleg ze met romainesla en de tempehburger en garneer de burgers met tuinkers. Serveer direct.
Dit recept komt uit het boek Vegan Summer
- Auteur: Milou van de Will
- Uitgever: Good Cook
- EAN: 9789461432551
- Vegan Summer is o.a. te koop bij Bol.com