Home Blog lippenstift problemen en oplossingen

lippenstift problemen en oplossingen

Geschreven door Vega Lifestyle
lippenstift

Zelf ben ik een echte lippenstift liefhebber. En ja dan loop je nog wel eens tegen een probleempje of lippenstift ongelukje aan. No worries, met deze handige tips heb je ze zo weer opgelost.

Gebroken lipstick

Nee! Je lipstick is gebroken. Wat nu? Houd de onderkant van het afgebroken stuk boven een kaars. Laat hem zacht worden en druk hem terug op de andere kant. Draai de lipstick terug in de huls en laat hem een uurtje hard worden in de vriezer.

Je kan het ook in een klein bakje leggen even in de magnetron laten smelten. Met een penseeltje aanbrengen. Visagistes hebben dit vaak. Ze hebben dan een bakje met allemaal kleine vakjes waar verschillende kleuren lippenstift in zitten. Doe dit niet te lang in de magnetron, het plastic kan ook gaan smelten.

Lippenstift op je tanden

Kom je eindelijk een knappe man tegen. Ja hoor zit er lippenstift op je tanden. Wat een afknapper. Hoe voorkom je dit soort situaties. Simpel, door na het aanbrengen even af te happen op een tissue. Breng een laagje naturel gezichtspoeder met een kwast op je lippen. Breng nogmaals een laagje aan en hap nogmaals af op een tissue.

Uitgelopen lippenstift

Sommige lipsticks hebben er een handje van om snel uit te lopen. Wat kun je hieraan doen? Omlijn je lippen, voordat je de lipstick opdoet, met een potlood voor je lippen. Wil je geen rand zien van het lippotlood? Kies dan voor een huidkleurige of dezelfde kleur als de lippenstift. Heb je niet zo’n vaste hand? Dan kun je ook wat concealer rond je lippen aanbrengen. Vervaag dit met je vingers en breng vervolgens je lipstick aan

Gesmolten lipstick

Oeps,! Je was heel even vergeten dat lippenstift in je zak had. Of je hebt lipstick in je tas en het is dertig graden. De kans is groot dat je lippenstift zacht. Hoe kun je dit snel en simpel oplossen? Leg de lippenstift een uurtje in de vriezer en de lippenstift is weer klaar voor gebruik.

Snel vervagen

Bleegh.. Een lippenstift gekocht die met een uurtje alweer is vervaagd? Zo blijft ie langer zitten: doe lippenstift op, dep even met een tissue, breng wat losse poeder aan en vervolgens weer een laagje lipstick. Zeker weten dat hij nu veel langer blijft zitten.

Saaie kleur

Uitgekeken op je lippenstift? Dan kun je natuurlijk ook gaan mengen. Dit werkt het beste met een matte lippenstift als basis. Kies bijvoorbeeld voor een felle of diepe matte kleur en breng daarover een lichtere, glanzende lipstick aan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het midden van je lippen te highlighten met een lichtere kleur.

Van glanzend naar mat

Even geen zin in een glossy smile? Doe wat poeder blush in een soortgelijke kleur als je lipstick op je vinger en breng dit met kloppende bewegingen aan op je lippen.

Volle lippen

Wil je vollere lippen? Een slim trucje om je lippen voller lippen te laten lijken. Breng een beetje glanzende oogschaduw of poeder (wit of lichtroze) aan als highlighter op je lippen.

Enkele tips voor vegan lippenstift

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter