Home ReceptenDiner Turkse delights

Turkse delights

Geschreven door Vega Lifestyle
Vegan gerecht Turkse delights

Turkse delights: Een eigen variatie op het bekende Turkse gerecht ‘Mercimek Koftesi’: bulgur en linzen gemixed met aromatische specerijen, verse peterselie en uien. Met een fijnzinnig zuurtje van vers citroensap, alles ingerold in een krokant slablad. Een delicatesse!

Vegan Today

Elke donderdag delen wij een heerlijk recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox. Deze keer delen wij Turkse delights. Maryen de eigenaar van Vegan Today heeft hier een geheel eigen draai aan gegeven. En wij kunnen verklappen, dit is echt super lekker!

Wat heb je nodig voor de Turkse delights?

Recept voor 2 personen:

  • 150 gr bulgur
  • 1 blik linzen (240 gram)
  • 2 uien
  • 1 tl paprika poeder
  • 15 gr peterselie
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el paprikapuree
  • 1 tl komijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl kurkuma
  • 300 ml water,
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • 6 slablaadjes,
  • beetje rucola
  • zout
  • olie

Hoe maak je de Turkse delights?

  1. Zet een pan met water en een beetje zout op het fornuis en laat het koken. Wanneer het water kookt voeg je de bulgur toe. Doe de deksel erop en zet het fornuis uit. Laat het zo ongeveer 15 minuten staan, tot het water is ingetrokken.
  2. Snijd de uien fijn en doe ze in een pan met een beetje olie. Zodra ze glazig beginnen te worden voegje de tomatenpuree, de paprikapuree en de specerijen (kurkuma, zwarte peper, paprika poeder, komijn) en een beetje zout toe. Roer goed en stoof voor 3 minuten.
  3. Zeef de linzen en voeg ze aan de pan met de uien toe. Zet het vuur uit en meng goed.
  4. Snijd de peterselie erg fijn en voeg ze toe aan de linzen-uienmix.
  5. Wanneer de bulgur het water heeft geabsorbeerd is het klaar. Voeg dan de linzen-uien mix toe aan de pan met bulgur.
  6. Mix met je handen de hele mix (pas op, warm!). De bedoeling is dat het een homogene ‘ pasta’ wordt.
  7. Met een beetje natte handen maak je balletjes van de pasta. Serveer deze boven een bed van slabaadjes.
  8. Snijd de tomaat en serveer met de rucola, zout naar smaak en een beetje olie. Snijd de citroen en knijpen boven de balletjes uit.

Eet tip: neem een slablad, doe een balletje in het midden en maak het plat, besprenkel met een beetje citroensap. Rol het slablad met de geplette bal erin. Genieten maar!

VOEDINGSWAARDEN: Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 532, Eiwit 14, Koolhydraten 42, Suiker 4, Vet 8, Verzadigd vet 1,  Natrium 138

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter