LIV B’s Easy Everyday

LIV B’s Easy Everyday vegan kookboek.

LIV B’s Easy Everyday: Kookboeken slingeren door mijn hele huis. Ze liggen in de woonkamer, op de eettafel en op een plank bestemd voor kookboeken, die te kort is voor mijn groeiende passie voor nieuwe boeken. Ik kan het niet laten om er door te bladeren, al dat lekkers te bekijken, me te laten inspireren. Ik wil alles maken. I love vegan food! De versheid, de smaken, de mogelijkheden, kortom gek op eten. Dit keer test ik een kookboek van influencer Liv B. Haar eerste kookboek is al favoriet bij mij thuis ‘Vegan on a budget’. In het nieuwe boek staan bij sommige gerechten herinneringen die ze heeft aan dat recept. Dat geeft het boek voor mij net dat beetje extra persoonlijkheid.

White lasagna soup

Goed te volgen, duidelijke uitleg, gerecht is snel klaar. Ik merk dat ik steeds meer plezier haal in het koken en bakken, zeker als het makkelijk is en het resultaat heerlijk.

Wederom worden mijn ogen blij van het resultaat. De prachtige kleuren, het oranje van wortel, groen van de spinazie en het crème van de lasagne noedels en soep. Hij is vol, goed gevuld, zacht van smaak, een hartendief, zo zou ik hem willen omschrijven. Ik had niet verwacht dat hij zo lekker romig zou zijn. Ik vind alle smaken erg goed bij elkaar komen. Niks teveel of te weinig. Ik had niet eerder een witte lasagne soep gegeten, maar wat is ie lekker! Romig, zacht, perfect in balans, lekker gekruid, vult goed, ziet er prachtig uit en god wat is ie simpel om te maken. Iets krokantst was misschien nog lekker erbij geweest, ach ik zit te zeuren. Hij is fantastisch, dit is de nieuwe favoriete soep in mijn huis. Verwen moment voor mijzelf, ik vermoed dat ie ook fantastisch smaakt met champignons. Uit de pan komen vier hemelse kommen.

No-bake chocolate peanut oat bars

Deze wil ik proberen omdat het zo weinig ingrediënten zijn en enkel een paar stappen. Het mooiste is, ik heb alles in huis om ze te maken. Stiekem ben ik trots op mijn voorraadkast. Wat ik me afvraag gaat de smaak me verrassen, is het de moeite waard om nog eens te maken?

Ik vlieg door de stappen heen, binnen 5 minuten is het in feite al klaar. Er is wel sprake van koelkast tijd, minstens 1 uur. Zodat de gesmolten chocolade en kokosolie kan stollen. Ik heb hier 2 uur voor uitgetrokken. Na snijden zijn de reepjes met een diep, donkere chocolade kleur klaar. Geen zingend vogels of pracht aan kleuren. Eenvoud, ook dat heeft schoonheid. Ik besluit de reepjes een wikkel te geven van bakpapier met een stukje touw erom. Even wat meer opsmuk voor simpelheid.  Pindakaas ruik ik als meest aanwezige geur, de tweede aanwezige is cacao. Zal het geheim in de smaak liggen? Proeven, de chocolade zwaait de scepter, de pindakaas speelt een bijrol. Bijzonder toch? Bij de geur was het andersom. Ik vind het erg lekker. In zijn simpelheid blinkt hij zeker uit. De bite van de oats en crunchy pindakaas is lekker met de uitgesproken smaken. Top tip…. heerlijk van genoten. Ga ik zeker vaker maken, eerlijk gezegd heb ik er alweer zin in.

Herb risotto with parmesan sprinkle

Hier zit meer werk in, dit is tevens de eerste keer dat ik me waag aan risotto. Dit kostte me zo’n 45 minuten, mijn arm is lam, hopelijk is de smaak er ook naar. Het ziet er romig uit met hinten van groen. Toont vers, fris en luchtig. Proeven, oooh die kruiden zijn heerlijk, dat romige, dat zachte met die volle sterke smaak van de kruiden. Dan nog de Parmezaanse kaas erover, weer een andere volle smaak. Bij elkaar klopt het, het vormt een toneelgezelschap dat op elkaar is ingesteld. Alles doet zijn werk en niks is daarmee achtergesteld. Zachte structuur, het is even vakantie voor je mond, na alles wat je op een dag moet doorbijten of knabbelen. Het vult behoorlijk, zeker machtig. Vier porties aangezien het rijk is en vullend. Ik heb gekozen voor een Parmezaanse kaas uit de winkel, er staat ook een recept in het boek om het zelf te maken.

LIV B’s Easy Everyday

Olivia is met haar blog en youtube begonnen om mensen de basisprincipes bij te leren van het vegan koken. Niet zodat je een perfecte ‘vegan’ bent, maar om te genieten van lekkere, gezonde gerechten. Hierbij heb je een enorme impact op je omgeving door simpelweg je lijfstijl aan te passen. Ze is in 2016 begonnen met haar youtube kanaal om recepten te delen. Liv focust zich op comfort-food en gezondere recepten. Ze heeft al een boek uitgegeven “Vegan on a budget, opgevolgd door haar meest recente boek Easy Everyday. In haar laatste boek staan: sauzen, drankjes, ontbijt, snacks, soep en salades, hoofd- /bijgerechten en desserts. Alle recepten zijn vijf ingrediënten, gekookt in één pan, of op een bakplaat. zodat jij tijd hebt en om je leven simpeler te maken. En Liv is altijd kostenbewust. Op haar site itslivb.com staan de lekkerste recepten, haar verloofde kookt ook, hij heeft zijn eigen plekje op haar site: Greg’s vegan gourmet.

Handig om te weten over : LIV B’s Easy Everyday

  • Auteur: Olivia Biermann
  • Uitgever: Robert Rose Inc
  • EAN: 9780778806790
  • LIV B’s Easy Everyday is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.