Het eiland van verloren woorden

Het eiland van verloren woorden

Het eiland van verloren woorden: Mijn twee oudste kinderen waren dol op lezen. Met mijn jongste is dat wel anders. Hij vind lezen niet zo leuk, het is iets wat moet. Echter merk ik meteen als hij een boek leuk of spannend vind. Dan gaat het lezen een stuk makkelijker. Dit is zo’n boek, hij heeft hem heel snel uitgelezen (een week, en dat is echt snel voor hem). Hij vertelde hoe spannend het boek was en hoe leuk om te lezen.

Wat vonden wij ervan?

Dit boek is volledig glimmend en dat alleen al trekt ons super aan. Het vorige boek van Heather Fawcett (Ember en de ijsdraken ) hebben we ook gelezen. Mede daarom zijn we erg benieuwd of dit weer zo’n leuk boek zou zijn, met leuke en interessante personages . De samenvatting beloofd in ieder geval veel goeds!


Het boek is super leuk geschreven en vanaf de eerste bladzijde zit je er helemaal in en wil je niet meer stoppen met lezen. Het boek lees je vooral vanuit Noa zij een de hoofdpersonage. Er gebeurd van alles en wat wij echt super leuk vonden zijn de de verschillende magische talen. Het boek weg leggen was echt lastig, onze nieuwsgierigheid werd steeds weer opnieuw geprikkeld.

Dit boek is erg leuk voor kinderen vanaf 10 jaar. En als moeder vond ik het ook erg leuk om te lezen. Een boek vol met magie, nieuwe talen en avontuur.

Samenvatting van het boek: Het eiland van verloren woorden

De koningin is vergiftigd en de troon is in gevaar. Een race tegen de klok begint. Is het koninkrijk nog te redden?

Het eiland van verloren woorden van Heather Fawcett (Ember en de ijsdraken), is het ultieme boek voor lezers vanaf 10 jaar die van magie en avontuur houden! En natuurlijk voor alle fans van Nevermoor en Bovenwereld. De koningin van Florean is vergiftigd. Haar zoon Julian en zijn zussen vluchten. Hun moeder was de eerste zwarte magiër die heerste over het koninkrijk. Xavier, haar voormalig raadsman, is de boosdoener. Hij aast op de troon en daarom zoekt hij een magisch boek met verloren bezweringen. Want om het koninkrijk te kunnen leiden moet hij een magische taal spreken. Julian, zelf zwarte magiër en troonopvolger, doorziet Xaviers plan. Met zijn zussen, zijn antieke anti-draak en een eigenzinnig zeemonster zoekt ook hij het magische boek. De tijd dringt…

Handig om te weten over … Het eiland van verloren woorden

  • Auteur: Heather Fawcett
  • Uitgever: De Fontijn
  • EAN: 9789026155727
  • Het eiland van verloren woorden is o.a. te koop bij bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *