Mooie binnendeuren …

hoe kies je nieuwe binnendeuren?

Afgelopen jaar heb ik veel in en om mijn huis verbouwd en ziet het huis er al heel anders uit. Echter ben ik nog lang niet klaar. De tuin en de overkapping zijn bijna helemaal klaar. Beneden heb ik een mooie nieuwe keuken en een super gave nieuwe vloer erin. Echter wil ik nog heel graag mijn schuifpui en de kozijnen in de keuken aanpakken. Boven heb ik nog een heel wensen lijstje. De zolder is gelukkig al helemaal klaar. Vandaag neem ik jullie mee, in mijn zoektocht naar deuren en welke mogelijkheden daarin zijn.

Er zijn heel veel soorten deuren

Zo heb ik in mijn woonkamer nu een schuifpui en naast dat die onwijs lelijk is. Is hij ook super onhandig. Daarom zou ik daar heel graag een nieuwe deur in willen. Ik wil dan geen schuifpui meer. Mooie openslaande klap deuren. Maar er zijn zoveel mogelijkheden. Ook voor mijn binnendeuren, zijn heel veel keuzes in. Mijn binnendeuren zijn ook wel aan vervanging toe. Zo heb ik gekeken naar: stalen taatsdeuren, houten binnendeuren en steellook binnendeur.

Wat zijn stalen taatsdeuren?

Een taatsdeur is een stalendeur zonder scharnieren aan de zijkant, maar draait op een centraal punt boven en onderaan de deur. Nog een mooie bijkomstigheid van een taatsdeur, ze hebben geen kozijn nodig. Dat komt omdat deze op de vloerplaat draait. Zo wordt het gewicht van de taatsdeur beter verdeeld, dan wanneer hij wel scharnieren aan de zijkant zou hebben. En op deze manier draait hij makkelijker en staat hij mooier in je huis. Er zijn verschillende mogelijkheden als je kiest voor stalen taatsdeuren.

Houten binnendeuren

Nu heb ik zelf van die standaard houten binnendeuren. Hier heb je ook heel veel keuzes is. Gewoon helemaal glad en ook met werkjes erin. Zelf heb ik met een werkje erin. Dat was wat ik 8 jaar geleden super mooi vond. Nu vind ik hoe strakker hoe beter. En heel eerlijk vind ik deuren van staal en glas wel erg mooi!

Steellook binnendeur

De steellook binnendeur heeft wel echt mijn hart gestolen. Het geeft echt een stoere, maar ook warme look aan je huis. Zelf ben ik hier echt voor gevallen. Een stalen deur in de woonkamer zou mijn warme look, nog meer accentueren. En zeker omdat ik veel paarse en roze accenten in huis heb, geeft zo’n zwarte stalen deur wel wat meer (mannelijk) evenwicht aan het geheel.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.