Met tuinkussen sfeer maken ….

tuinkussen

Tuinkussen: Twee jaar geleden was ik ineens helemaal klaar met mijn huidige tuin. Het was het moment dat ik zeker wist dat ik in dit huis kon blijven wonen. Het grasveldje vond ik altijd al vreselijk en van de een op de andere dag besloot ik mijn tuin over de kop te gooien.

Het heeft even geduurd, maar deze zomer kan ik in mijn zelf (samen) gebouwde overkapping zitten. De nieuwe schuur en de overkapping zijn helemaal klaar. Er staat nu heel veel spullen in opgeslagen. Zo heb ik mooie steigerhouten stoelen en een bankje gekregen. Deze moet ik nog opleuken met tuinkussens.

Tuinkussens geven de sfeer

De stoelen en het bankje zelf zijn maar saai en zitten hard. Met een paar mooie lounge en tuinkussens komt daar verandering in. De loungekussens geven meteen sfeer aan het geheel. En het mooie is dat je regelmatig kunt afwisselen.

Loungehoek

Doordat mijn tuin nu geen gras meer heeft heb ik meer ruimte voor gezellige hoekjes. In de overkapping komt een loungehoek. Van pallets maak ik dan banken en daar koop of maak ik dan een paar toffe loungekussen op en maak de sfeer dan af met tuinkussens. Tuinkussen zijn sierkussen speciaal voor buiten. En loungekussens zijn dan vaak grotere kussen waar je lekker op kunt zitten. Met verschillende soorten kussens creëer ik dan verschillende gezellig hoekjes naar mijn eigen smaak en stijl.

Wat is het verschil tussen tuinkussens en sierkussens?

Tuinkussens worden vooral buiten gebruikt en voor buiten heb je speciale stof nodig. Deze stof voor buiten is waterafstotend en beschermd tegen de zon. Daarom zijn lounge en tuinkussens vaak wat duurder, maar ze gaan wel langer mee.

Tuinkussens opruimen

Om zolang mogelijk van je tuinkussen te genieten is het goed om ze in een schuur, garage of op zolder te leggen. En dan het liefst nog in een opbergtas zodat ze geen stof vangen. Ook kun je de tuinkussens een eigen plekje geven met een handige opbergbox. Er zijn heel veel verschillende soorten opbergboxen. Zo’n kist is extra praktisch, want naast dat ’ie je tuinkussens warm en droog houdt, kun je ’m ook prima inzetten als extra tafel. zet er wat plantjes en leuke lampjes op en voilà. Zeker in de winter is het goed, om je kussen goed en droog op te bergen.

Dit is ook leuk om te lezen: