Newcastle dit zijn de bezienswaardigheden

Newcastle lekker winkelen en cultuursnuiven.

Ga je net als wij naar Newcastle in één dag? Dan zijn dit de bezienswaardigheden.

Met de ferry naar Newcastle

Wij gingen met de ferry makkelijk een dagje naar Newcastle. Je vertrekt dan om 17.30 uit de haven van IJmuiden en komt de volgende ochtend aan in de haven. In de haven staan bussen klaar om je naar Newcastle te brengen. Om 15.45 vertrekken de bussen dan weer vanuit het centrum naar de haven en ga je weer met de ferry naar IJmuiden.

ferry een leuk tripje Newcastle

Kun je echt wat in de paar uurtjes in Newcastle?

Kun je in die paar uurtjes in Newcastle veel zien en doen? Ja dat kan zeker. Ga goed voorbereid op reis. Wat is je doel? Wil je vooral lekker shoppen en eten? Of wil je dingen zien? En hoe wil je er heen? Kun je in 48 uur in Newcastle veel zien en doen? Het openbaar vervoer en de taxi’s zijn betaalbaar. Maar je kunt ook veel te voet doen? Alleen dan moet je wel weten waar wil je allemaal heen. Wel vind ik een paar dagen fijner dan een half dagje.

Wandelen langs de rivier de Tyne

Newcastle wordt ook wel Newcastle Upon Tyne genoemd. En dat is niet voor niets! Het is de rivier de Tyne die de stad zijn karakter en uitstraling geeft. De Quay Side is de boulevard langs de rivier de Tyne Door zeven bruggen wordt de stad met elkaar verbonden. De bruggen zijn al erg mooi en zeker de moeite van het bezichtigen waard. Maar de wandeling langs de boulevard is ook echt heel erg leuk en mooi. Even uitrusten? Geen probleem langs de boulevard zijn verschillende leuke zitplekjes om even lekker uitersten en te genieten van het mooie uitzicht. In de zomer is er ook een stadsstrand met prachtig uitzicht over de rivier de Tyne.

Het kasteen van Newcastle

Ofwel het Newcastle Castle, deze moet je gezien hebben als je in Newcastle bent, ook al is het maar voor een dag. De buitenkant is al erg mooi om te bewonderen. Het kasteel lijkt niet meteen heel erg groot van de buitenkant. Maar ik heb mij laten vertellen door mede reisgenoten, dat de binnenkant wel groot is.Om naar binnen te gaan heb je tickets nodig. Die kun je van te voren bestellen of daar bij de entree kopen. Je krijgt dan een een uitgebreide rondleiding door het kasteel, met zijn vele verborgen ruimtes. Het uitzicht vanaf het dak van het kasteel van Newcastle is echt adembenemend volgens de dames.

kasteel in Newcastle

Bezoek het gratis Baltic Museum

Het Baltic Museum voor hedendaagse kunst. Alleen al om het gebouw te bekijken is het de moeite waard. Helemaal op de bovenste verdieping naar het restaurant Six. Dit is een zeer exclusieve locatie, want je hebt hoer een zeer spectaculair uitzicht over Newcastle.

Geniet van de mooie gebouwen in King- en Queen Street

Net als veel steden is Newcastle ook een museum op zich. Als je bij King Street rechtsaf gaat, kun je nog een super mooi stukje van Newcastle mee pakken. De gebouwen in King- en Queen Street zijn echt adembenemend zo mooi. Hier kun je ook een aantal leuke winkeltjes en restaurantjes vinden.

Er staan door heel Newcastle allemaal mooie gebouwen.

Winkelen in Newcastle

Uiteraard mag een bezoek aan een van de winkelcentra in Newcastle ook niet ontbreken. Er zijn verschillende toffe locaties om te winkelen.

winkelen in Newcastle

Grainger Market

Zo kun je naar Grainger Market in het centrum van Newcastle. Hier kun je echt van alles kopen, eten, drinken, kleding, cadeautjes en nog heel veel meer.

Een groot winkelcentrum in Newcastle

Een groot winkelcentrum in Newcastle intu EldonSquare hier kun je uren shoppen. Aan de overkant. Kun je het hier toch niet vinden? Aan de andere kant van de Tyne staat het Intu Metrocentre, het grootste winkelcentrum van Europa.

Reizen naar Newcastle?

Wil jij ook graag een stedentrip maken naar Newcastle? Dat kan . Dagelijks kun je met DFDS ferry naar Newcastle.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle