Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken wij delen leuke tips

Paaseieren zoeken: Het is alweer bijna Pasen. Een echte paastraditie is het zoeken van paaseieren. Net zoals vorig jaar zouden er nu weinig bedrijven zijn die eieren verstoppen. Natuurlijk kun je wel zelf voor je kinderen paaseieren verstoppen. Wij geven je een paar tips om er een leuk feestje van te maken.

Paaseieren zoeken … Kies de juiste locatie

Kies eerst een locatie waar je de paaseieren wil gaan verstoppen. Wil je dit in je tuin, huis, park of bijvoorbeeld in het bos doen.

Maak iets moois van de paaseieren

Uiteraard gaan we geen echte eieren verstoppen. Je kunt ervoor kiezen om vegan paaseieren te verstoppen. Of maak mooie stenen, zoek stenen en verf deze in leuke kleurtjes. De stenen zijn bijvoorbeeld erg geschikt als je het in het bos of park doet. Zo loop je niet het risico dat een hond er met de chocolade (wat voor een hond giftig is) vandoor gaat.

Paaseieren zoeken telkaart

Om het nog spannender en leuker te maken kun je een telkaart maken. Je kunt dit van te voren doen. Een mooie kaart voor iedereen maken. Met daarop bijvoorbeeld 1 eieren en een paashaas. En dan een kruis zetten of een stip eronder als er een ei gevonden is. En dan mogen ze als alles gevonden is deze kaart inkleuren. Je kunt zo ook allemaal een blanco kaart meegeven en er een soort ei (of kruis, cirkel) op zetten als ze een paasei gevonden hebben.

Paaseieren zoeken speurtocht

Je kunt ook een speurtocht maken. Je kunt dit in je buurt doen of in het bos bijvoorbeeld. Op internet zijn heel veel leuke sjablonen te vinden om eieren te maken. Je kunt dit ook weer met stenen doen. Maak een omschrijving waar ze langs moeten lopen, of zet pijlen op de weg. Laat ze dan bijvoorbeeld een groen ei zoeken, een ei met stippen of strepen of … En op iedere plek weer iets anders. Zorg dat je dit goed omschreven hebt. Of vraag bij een plek welke kleur paasei zien jullie hier. Kinderen vinden het geweldig om van opdracht naar opdracht te lopen en zoeken.

Paaseieren zoek diploma

Aan het einde kun je de kinderen een paaseieren zoek diploma geven hoe leuk is dat. Op internet zijn verschillende tools waar je zelf iets moois kunt ontwerpen en afdrukken. Een voorbeeld daarvan is Canva. Maak daar bijvoorbeeld een diploma met een groot paasei of juist allemaal kleintjes. Zorg dat je daar de naam van het kind op in kunt vullen, de datum, het aantal gevonden eieren of het volbrengen van de speurtocht. En een diploma is natuurlijk pas echt af als deze ondertekend is. En dan natuurlijk wel door de paashaas, met een mooie pootafdruk.

Paasbrunch

En dan kun je afsluiten met een heerlijke paasbrunch of picknick. In dit artikel staan heerlijke recepten voor een vegan paasbrunch of picknick: Vegan Paasbrunch met deze recepten wordt het (g)een eitje …

Heb jij nog leuke tips voor Pasen?

Deel dit artikel gerust met je vrienden op social media.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.