Was ophang tips … Zo voorkom je een stinkende was!

voorkom je een stinkende was, zo gaat je was niet stinken

De wasdroger hebben wij enige tijd geleden al de deur uitgedaan. Naast dat het een energieslurper is. Vond ik het ook zonde van mijn was. Door de hete lucht werd de kleding er niet mooier van. En ook de handdoeken werden al snel erg dun. Maar wat als je was niet snel genoeg droogt … Ja dan gaat het stinken. Met deze tips voorkom je een stinkende was

Zo voorkom je een stinkende was: Was buiten hangen

De was buiten ophangen is het meest ideale. Of je nu een balkon, dakterras of een tuin hebt. De was droogt buiten met de wind en eventueel de zon het snelst. En ruikt heerlijk fris. De was buiten drogen is veel natuurlijker en lekkerder en ook nog eens sneller dan de wasdroger.

Afhankelijk van waar je de was ophangt, kun het aan een droogmolen, waslijn of wasrek buiten hangen. Zelf heb ik op de zolder een balkon waar ik de was met aan een wasrek buiten hang. Dat scheel mij veel gesleep van boven naar beneden om de was in de tuin op te hangen en daarna boven weer op te ruimen. En als ik geen zin heb om de was van het wasrek te halen, dan haal ik het zo met rek en al binnen en hang ik het in het trappen gat en ruim het dan de volgende dag op. Ideaal vind ik het, maar dat is maar net wat je zelf fijn vind en welke mogelijkheden je hebt.

Haal de was zo snel mogelijk uit de wasmachine

Het beste is om de natte was zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen. Je kent het vast wel … Je bent vergeten de was (snel) uit de machine te halen. De was ruikt al een beetje, het beste kun je het dan nog een keer wassen of spoelen. Je krijgt de muffe lucht er anders niet meer uit.

De was binnen hangen zorg voor ventilatie

Hang je de natte was binnen. Zorg dan dat er voldoende ventilatie in de ruimte is. Een trappengat is een goed plek, maar een aparte kamer kan ook. Zet de ramen open zodat het even goed door kan tochten. Lukt dit niet omdat het regent, zet de dan op de klippen. Helaas droogt de was niet zo snel als buiten, maar het droogt wel zonder te gaan stinken.

Zo voorkom je een stinkende was … Minder strijkwerk

Om tijd en geld te besparen is het goed om de was zo netjes mogelijk op te hangen. Zo hang ik shirts en jurkjes vaak al aan hen hangertjes op. Ook handdoeken en broeken klop ik eerst een paar keer uit in de lucht. De broeken hang ik dan onderste boven aan het wasrek. Dit scheelt je echt heel veel strijkwerk! En je broek droogt op de kop ook sneller en beter en gaat dus zo niet stinken.

voorkom je een stinkende was

Zo voorkom een stinkende was … Hang de was uit elkaar op het rek

Als de was buiten door de wind en/of zon droogt is dit minder belangrijk. Maar als je de was binnen droogt is het aan te raden om ruimte te laten tussen de kledingstukken. En hang spijkerbroeken onderste boven op en doe dit ook met shirts met een capuchon. Anders zijn de de volgende dag nog niet helemaal droog en dat kan dan weer gaan stinken. Zorg dus dat alles goed uit elkaar hangt.

Zo voorkom je een stinkende was … Doe de was in de ochtend

Als je ‘s ochtends de was doet is dit het beste. Overdag is het warmer en kan de was beter drogen.

Dit is ook leuk om te lezen:

11 thoughts on “Was ophang tips … Zo voorkom je een stinkende was!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *