Home Blog Was ophang tips … Zo voorkom je een stinkende was!

Was ophang tips … Zo voorkom je een stinkende was!

Geschreven door Vega Lifestyle
voorkom je een stinkende was, zo gaat je was niet stinken

De wasdroger hebben wij enige tijd geleden al de deur uitgedaan. Naast dat het een energieslurper is. Vond ik het ook zonde van mijn was. Door de hete lucht werd de kleding er niet mooier van. En ook de handdoeken werden al snel erg dun. Maar wat als je was niet snel genoeg droogt … Ja dan gaat het stinken. Met deze tips voorkom je een stinkende was

Zo voorkom je een stinkende was: Was buiten hangen

De was buiten ophangen is het meest ideale. Of je nu een balkon, dakterras of een tuin hebt. De was droogt buiten met de wind en eventueel de zon het snelst. En ruikt heerlijk fris. De was buiten drogen is veel natuurlijker en lekkerder en ook nog eens sneller dan de wasdroger.

Afhankelijk van waar je de was ophangt, kun het aan een droogmolen, waslijn of wasrek buiten hangen. Zelf heb ik op de zolder een balkon waar ik de was met aan een wasrek buiten hang. Dat scheel mij veel gesleep van boven naar beneden om de was in de tuin op te hangen en daarna boven weer op te ruimen. En als ik geen zin heb om de was van het wasrek te halen, dan haal ik het zo met rek en al binnen en hang ik het in het trappen gat en ruim het dan de volgende dag op. Ideaal vind ik het, maar dat is maar net wat je zelf fijn vind en welke mogelijkheden je hebt.

Haal de was zo snel mogelijk uit de wasmachine

Het beste is om de natte was zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen. Je kent het vast wel … Je bent vergeten de was (snel) uit de machine te halen. De was ruikt al een beetje, het beste kun je het dan nog een keer wassen of spoelen. Je krijgt de muffe lucht er anders niet meer uit.

De was binnen hangen zorg voor ventilatie

Hang je de natte was binnen. Zorg dan dat er voldoende ventilatie in de ruimte is. Een trappengat is een goed plek, maar een aparte kamer kan ook. Zet de ramen open zodat het even goed door kan tochten. Lukt dit niet omdat het regent, zet de dan op de klippen. Helaas droogt de was niet zo snel als buiten, maar het droogt wel zonder te gaan stinken.

Zo voorkom je een stinkende was … Minder strijkwerk

Om tijd en geld te besparen is het goed om de was zo netjes mogelijk op te hangen. Zo hang ik shirts en jurkjes vaak al aan hen hangertjes op. Ook handdoeken en broeken klop ik eerst een paar keer uit in de lucht. De broeken hang ik dan onderste boven aan het wasrek. Dit scheelt je echt heel veel strijkwerk! En je broek droogt op de kop ook sneller en beter en gaat dus zo niet stinken.

voorkom je een stinkende was

Zo voorkom een stinkende was … Hang de was uit elkaar op het rek

Als de was buiten door de wind en/of zon droogt is dit minder belangrijk. Maar als je de was binnen droogt is het aan te raden om ruimte te laten tussen de kledingstukken. En hang spijkerbroeken onderste boven op en doe dit ook met shirts met een capuchon. Anders zijn de de volgende dag nog niet helemaal droog en dat kan dan weer gaan stinken. Zorg dus dat alles goed uit elkaar hangt.

Zo voorkom je een stinkende was … Doe de was in de ochtend

Als je ‘s ochtends de was doet is dit het beste. Overdag is het warmer en kan de was beter drogen.

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

11 Reacties

Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh maart 19, 2021 - 7:18 am

Wat een fijne tips! Niks viezer als een was die niet lekker ruikt. Maar een was die heerlijk ruikt daarintegen… Mmmmh! Daar mag je mij (nog net niet) voor wakker maken ❤️

Reply
Lindaschrijfthetop maart 19, 2021 - 9:18 am

Hier hangt de was op zolder aan drie lange waslijnen en een wasrek. Alles goed uithangen en voor hoodies moet je iets meer geduld hebben.

Reply
Vega Lifestyle maart 19, 2021 - 1:49 pm

Dat is wel fijn als je daar zoveel ruimte voor hebt.

Reply
nicole orriens maart 19, 2021 - 9:31 am

Stinkende was is inderdaad best vies en ook zonde van het werk van het wassen. Ik hang het ook het liefst buiten te drogen als het even kan.

Reply
Vega Lifestyle maart 19, 2021 - 1:50 pm

Ja buiten is hier ook favoriet. En anders de nodige ramen open.

Reply
Frederique maart 19, 2021 - 12:25 pm

Goede tips. Ik heb ook geen droger en loop er geregeld tegenaan wanneer het buiten regent zoals de laatste tijd. Ik zal er meer ruimte tussen laten voortaan!

Reply
Vega Lifestyle maart 19, 2021 - 1:51 pm

Ja die regen helpt niet bij het buiten drogen. Ja als je er iets meer ruimte tussen laat kan het beter luchten en waaien.

Reply
Ellen Snuverink maart 19, 2021 - 8:48 pm

Goede tips! Overhemden draaien wij op een apart programma, kleren gaan standaard op het droogrek, maar de hete was gaat wel in de droger. Puur ook omdat ik er niet veel ruimte voor heb en het heel wat tijd scheelt.

Reply
Vega Lifestyle maart 20, 2021 - 10:08 am

het scheelt ook zeker tijd. Maar ik vind het zo zonde van mijn kleding of handdoeken.

Reply
Linda maart 19, 2021 - 8:59 pm

Goede tips! Ik heb 2 wasrekken, een in een aparte kamer en een in het trapgat. Die in het trapgat droogt het snelst. Daar hang ik dan ook de broeken en dikke truien. Aan het andere rek gaan de kinderkleren en t shirts. Zo zijn vaak toch beide rekken tegelijk droog 🙂 en in de zomer natuurlijk lekker buiten drogen. Heerlijk!

Reply
Vega Lifestyle maart 20, 2021 - 10:08 am

ja als het even lukt hang ik het nu al buiten.

Reply

Laat een berichtje achter