Pastinaaksoep met prei

hoe maak jezelf de lekkerste vegan pastinaaksoep?

Een lekkere verse soep gaat er hier altijd wel in en de meeste soepen zijn erg simpel om te maken. Met soep kun je ook nog eens eindeloos variëren.  Een soep kun je eten als voorgerecht om een lekker diner mee te beginnen, maar een soep is ook heerlijk tijdens de lunch of gewoon zomaar.  Deze keer delen wij een over heerlijke pastinaaksoep.

Pastinaak is een vergeten groente

Pastinaak is een witte-crème kleurige wortel van ongeveer 20 cm lang, met een zoete anijsachtige smaak. Net zoals de oranjewortel kan pastinaak zowel rauw als gekookt of gestoofd gegeten worden. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. Je kan er ook heerlijke pastinaakchips van maken. De pastinaak wordt ook vaak als smaakverfijner gebruikt in soep.

Wat heb je nodig voor de pastinaaksoep met prei?

Voor 6 royale porties en 8 als voorgerecht of bijgerecht.

pastinaaksoep
  • 5 pastinaken
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • champignons (ongeveer 5)
  • zout en peper

Hoe maak je deze pastinaak soep?

Pel en snipper de uien, doe dit met een beetje water in de pan om alvast te fruiten. Pel en snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de pan. Maak de pastinaken schoon en snijd ze in blokjes, voeg dit toen aan de pan en laat even meebakken. Snijd de champignons en voeg deze aan de pan toe en laat lekker mee bakken. Houdt eventueel een paar apart voor de garnering. Voeg het water met de bouillon blokjes toe en laat het 20 minuten koken Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit lekkere recept gerust met al je vrienden op socialmedia.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *