Puur Thee

puur thee - boek - thee - welke soorten thee - thee recepten

Puur thee is in mijn ogen ook wel een beetje dé thee bijbel. Je kunt er van alles in vinden; meer informatie over thee, de lekkerste recepten en vergeet niet dat er ook de prachtigste foto’s in staan! Het is niet alleen een onwijs gaaf boek voor mensen die van thee houden, maar ook voor mensen die er niet zoveel vanaf weten.

Als echte theeleut mag dit boek Puur Thee van Veerle Stoffels niet missen bij jou in de kast!

Zoals Veerle zelf schrijft in het boek Puur Thee:

´Zij die nog denken dat thee drinken enkel voor zieke mensen is, zullen wij met dit boek gegarandeerd op andere gedachte brengen. Wie al een theeleut is, gaat verder met ons mee op ontdekkingstocht. En wie thee koud laat, zal zich na het lezen van dit boek ongetwijfeld wagen aan de warmte van een kop.´

Ik vind het zelf heel leuk om te zien dat er zoveel verschillende manieren zijn hoe je thee kunt gebruiken. Dit zie je heel goed terugkomen in de recepten. Van cocktails tot chai latte’s. Thee wordt niet alleen verwerkt in dranken, maar ook in iets heel anders lekkers.. namelijk IJS! En ja, ook daar staan recepten van in het boek!

Tea is a cup of life´

Mocht je meer willen weten over thee en in welke culturen thee een rol speelt, dan zit je ook met dit boek helemaal goed. Je kunt onder andere meer informatie lezen over de chinese theeceremonie genaamd ‘Gongfu Cha’. Ook de marokkaanse muntthee kan natuurlijk niet ontbreken net als de engelse afternoon tea.

‘A cup of tea a day keeps the doctor away´

Ik kreeg de vraag van iemand of dit niet een boek is waar je één keer doorheen bladert en er dan niet meer naar om kijkt? Nee, absoluut niet. Je kunt er veel informatie uit halen en is echt een boek dat je er vaak bij pakt. En natuurlijk ook prachtig voor op de koffie, eh, theetafel ;-)!

´The more you learn about tea, the more you realise it’s a never ending journey´

Mijn conclusie? Een absolute aanrader! Het is een interessant boek met een aantal wist-je-datjes over thee en wat het doet voor je gezondheid. Het is een mooi boek door de vele prachtige foto’s. Oh, en ook nog eens een heerlijk boek door de lekkere recepten ;-).

Veerle Stoffels

Thee is de rode draad in het leven van Veerle Stoffels. Na een carrière in de academische en financiële sector legt ze zich nu helemaal toe op alles wat met thee te maken heeft. Ze specialiseerde zich als theesommelier en haar interesse voor thee werd een echte theepassie.

Handig om te weten:

Auteur: Veerle Stoffels
Uitgever: Lannoo
EAN 9789401463492
Nederlands Hardcover
Ook te koop bij bol.com

Dit artikel is geschreven door Nathalie Hogendorf Nathalie is 1 van onze vaste boek reviewers. Iets meer over Nathalie: Nathalie, net 30 geworden en lezen vind ik echt heerlijk. Verdwijnen in een andere wereld en even de rest om je heen vergeten. Relax op de bank, een dekentje erbij en een warme kop thee. Oh, en soms natuurlijk ook iets lekkers ;-). Naast een echte boekenliefhebber, ben ik ook mama van 2 prachtige jongens! De liefde voor boeken heb ik doorgegeven aan de kids, haha. Alhoewel mijn vriend soms ook wel te porren is voor een (echt heel) goed boek. 

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *