Salades zijn er in vele soorten en maten. Deze Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli is echt super lekker. In ieder geval een van de lekkerste salades die ik ooit gehad heb. Dit is een recept van Gaz Oakley
Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli, wat heb je nodig?
- 250 g quinoa
- 1 el sesamolie
- 200 g aspergebroccoli
- Spaanse peper, in dunne ringetjes
- 150 g edamame (sojabonen) of verse erwten
- een handvol geroosterde cashewnoten
- sap van ½ limoen
- 2 el ahornsiroop
- 2 el sojasaus of coconut aminos (kokosbloesemsap, sojavrij en glutenvrij alternatief voor sojasaus, o.a. biologische supermarkt)
- 4 el gemengde zaden
- een snufje chilivlokken
- 2 el gojibessen
Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli … Hoe maak je het?
- Kook eerst de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de sesamolie in een grillpan op hoog vuur. Voeg de aspergebroccoli en
de peper toe. - Rooster de aspergebroccoli 3 tot 4 minuten en keer halverwege om.
Meng intussen de quinoa met de edamame, de cashewnoten, het limoensap,
de ahornsiroop, de sojasaus en de gemengde zaden in een grote
serveerschaal. - Leg de geroosterde aspergebroccoli en de peper op de quinoasalade,
bestrooi met de chilivlokken en de gojibessen en serveer.
Gaz heeft echt super veel lekkere recepten daar is deze Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli er 1 van. In dit boek staan ook weer heel veel lekkere recepten.
Handig om te weten:
- Auteur: Gaz Oakley
- Uitgever: Good Cook B.V.
- EAN: 9789461432407
- Plants Only Kitchen o.a. te koop bij Bol.com
- Prijs: 25,95