Patatas bravas, maar dan net een beetje anders

tapas - gebakken aardappels -

Een poosje terug hebben we al een van onze favoriete patatas bravas met jullie gedeeld. We vertelden toen al dat er vele variaties van dit heerlijke typisch Spaanse gerecht zijn. Deze keer delen we graag ons andere favoriete recept met jullie. Deze is iets minder saus en iets meer lekkere groenten …

Patatas bravas wat heb je nodig?

  • 4 middelgrote aardappels
  • halve paprika (groen of geel voor de kleur)
  • 1 (rode) ui
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel aardappelkruiden

Patatas bravas zo maak je het …

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine partjes en doe de aardappelkruiden erover
  2. Doe de olie in een pan en doe de aardappelpartjes erin en bak ze in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd ui in stukjes en doe het in een koekenpan met een beetje olie of water om te fruiten
  4. Pers ondertussen de knoflook en doe deze bij de ui in de pan.
  5. Snijd de tomaten en paprika in blokjes en doe dit ook bij de pan in en roer alles goed door elkaar.
  6. Doe na 1 minuut de azijn en de gedroogde oregano bij de pan in en roer alles nog een keer goed door elkaar. Laat dit nu ongeveer nog 3 minuutjes lekker door pruttelen.
  7. Doe de aardappels erbij en roer nogmaals goed door elkaar.
  8. Serveer de aardappels met groenten in een mooi tapas schaaltje en garneer met een beetje peterselie.

Meer lekkers voor op de tapastafel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *