Home Blog QUINOA-EDAMAMESALADE MET GEROOSTERDE ASPERGEBROCCOLI

QUINOA-EDAMAMESALADE MET GEROOSTERDE ASPERGEBROCCOLI

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan recepten - plants only kitchen -

Dit is zeker een van de lekkerste salades die ik ooit gehad heb. Dit is een recept uit het boek van Gaz Oakley … Plants only kitchen.

QUINOA-EDAMAMESALADE MET GEROOSTERDE ASPERGEBROCCOLI, wat heb je nodig?

250 g quinoa
1 el sesamolie
200 g aspergebroccoli
1 Spaanse peper, in dunne
ringetjes
150 g edamame (sojabonen) of
verse erwten
een handvol geroosterde
cashewnoten
sap van ½ limoen
2 el ahornsiroop
2 el sojasaus of coconut aminos
(kokosbloesemsap, sojavrij en
glutenvrij alternatief voor sojasaus,
o.a. biologische supermarkt)
4 el gemengde zaden
een snufje chilivlokken
2 el gojibessen (o.a.
natuurvoedingswinkel)

QUINOA-EDAMAMESALADE MET GEROOSTERDE ASPERGEBROCCOLI … Hoe maak je het?

  1. Kook eerst de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit de sesamolie in een grillpan op hoog vuur. Voeg de aspergebroccoli en
    de peper toe.
  3. Rooster de aspergebroccoli 3 tot 4 minuten en keer halverwege om.
    Meng intussen de quinoa met de edamame, de cashewnoten, het limoensap,
    de ahornsiroop, de sojasaus en de gemengde zaden in een grote
    serveerschaal.
  4. Leg de geroosterde aspergebroccoli en de peper op de quinoasalade,
    bestrooi met de chilivlokken en de gojibessen en serveer.

Handig om te weten:

  • Auteur: Gaz Oakley
  • Uitgever: Good Cook B.V.
  • EAN: 9789461432407
  • Plants Only Kitchen o.a. te koop bij Bol.com
  • Prijs: 25,95

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter