Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli

vegan recepten - plants only kitchen -

Salades zijn er in vele soorten en maten. Deze Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli is echt super lekker. In ieder geval een van de lekkerste salades die ik ooit gehad heb. Dit is een recept van Gaz Oakley

Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli, wat heb je nodig?

  • 250 g quinoa
  • 1 el sesamolie
  • 200 g aspergebroccoli
  • Spaanse peper, in dunne ringetjes
  • 150 g edamame (sojabonen) of verse erwten
  • een handvol geroosterde cashewnoten
  • sap van ½ limoen
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el sojasaus of coconut aminos (kokosbloesemsap, sojavrij en glutenvrij alternatief voor sojasaus, o.a. biologische supermarkt)
  • 4 el gemengde zaden
  • een snufje chilivlokken
  • 2 el gojibessen

Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli … Hoe maak je het?

  1. Kook eerst de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit de sesamolie in een grillpan op hoog vuur. Voeg de aspergebroccoli en
    de peper toe.
  3. Rooster de aspergebroccoli 3 tot 4 minuten en keer halverwege om.
    Meng intussen de quinoa met de edamame, de cashewnoten, het limoensap,
    de ahornsiroop, de sojasaus en de gemengde zaden in een grote
    serveerschaal.
  4. Leg de geroosterde aspergebroccoli en de peper op de quinoasalade,
    bestrooi met de chilivlokken en de gojibessen en serveer.

Gaz heeft echt super veel lekkere recepten daar is deze Quinoa-edammesalade met geroosterde asspergebroccoli er 1 van. In dit boek staan ook weer heel veel lekkere recepten.

Handig om te weten:

  • Auteur: Gaz Oakley
  • Uitgever: Good Cook B.V.
  • EAN: 9789461432407
  • Plants Only Kitchen o.a. te koop bij Bol.com
  • Prijs: 25,95

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *