Smoothiebowl met Ananas

‘Bevat sporen van’ - Vegan ontbijt - vegan voeding

Smoothiebowl met Ananas

Mooi is hij hé! De smoothie bowl. Vooral de kleuren en het verse fruit, doen het water al in mijn mond lopen. Het is een kunstwerkje om te zien en ook nog eens super lekker. Het is bijna zonde om hem op te eten.

Wat is het verschil tussen een smoothie en een smoothie bowl dan?

Een gewone smoothie drink je uit een glas. En de smoothie bowl eet je uit een kom. Als je het eet, kauw je en daardoor krijgen de hersenen een seintje. En zo kan het lichaam de voedingstoffen beter splitsen en verwerken. Als je wat meer tijd hebt om te ontbijten, dan is smoothie bowl ideaal en hij hoeft helemaal niet instagram waardig te zijn, als hij maar lekker en voedzaam is. En heb je iets minder tijd, maak dan een smoothie die je kunt dringen voor onderweg.

  Smoothiebowl met Ananas: wat zit erin?

  • 125 gram (bevroren) ananas
  • 75 gram (bevroren) mango
  • 1 eetlepel lijnzaad (ik gebruik altijd hele lijnzaad)
  • 50 ml Almond dream  (almond-oat amandel- haver) Je kan ook een andere plantaardige melk gebruiken. Zelf let ik er wel altijd op dat er geen toegevoegde suikers inzitten!
  • 5 druiven
  • 1 passievrucht

Hoe maak je deze lekkere smoothiebowl met ananas?

vegan smoothie - smoothie recept - vegan smoothie recept - vegan tijdschrift - Smoothiebowl met Ananas

Zelf gebruik ik voor mijn smoothies meestal bevroren fruit.  Als ik uit bed kom haal ik de ananas en mango uit de vriezer en doe deze in een kom. Dit laat ik ongeveer een half uur tot een uur ontdooien. Zelf vind ik het anders te koud (smile).  Zodra ik het smoothie ga maken doe ik de eetlepel lijnzaad en de Almond Dream (melk) erbij in. Bewaar een paar stukjes ananas voor de versiering en het kauw effect. Dit alles pureer ik met de staafmixer helemaal glad. Dan doe ik het in de kom. Dan kan je de bowl versieren (zodat je gaat kauwen). Snijd de ananas en druiven in stukjes en leg deze op de smoothie. Snijd de passievrucht in tweeën. Een stukje heb ik er gewoon ingedaan en de andere helft heb ik eruit gelepeld en ook op de smoothie gelegd.

Eet smakelijk!

 

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

2 thoughts on “Smoothiebowl met Ananas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *