Tips voor het kopen van servies

servies

Zonder servies komt er geen eten op tafel, je zult dan immers uit de pan moeten eten. Gelukkig zijn daarom borden ontwikkeld, wat al jaren geleden gedaan is. Sindsdien is het serviesgoed fors veranderd, maar alsnog maken we er dagelijks gebruik van. Daarom is het van belang om servies aan te schaffen, bijvoorbeeld als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Maak je al jaren gebruik van je huidige borden? Ook dan kan het een goed idee zijn om de volgende tips te gebruiken zodat je nieuw serviesgoed kunt kopen.

Mix & match

In het verleden was het not done om servies met elkaar te combineren. Inmiddels is de maatschappij op dit thema 180 graden gedraaid en is het mixen en matchen van je serviesgoed juist helemaal hip! Je kunt dus zelf bepalen welke stukken servies goed bij elkaar passen. Hierbij kun je de materialen mixen, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor diverse kleuren, formaten en prints. Sterker nog, je kunt gewoon helemaal je eigen gang gaan en je smaak echt naar voren laten komen bij het mixen en matchen van je serviezen.

Of een serviesset

Waar het mixen en matchen van je serviesstukken op het moment hartstikke populair is, zijn er nog altijd veel mensen die hier geen tijd in willen steken. Deze personen willen juist in één keer klaar zijn als ze serviesgoed kopen. Dan kan het beter zijn om te kiezen voor serviessets. Op deze manier sla je veel vliegen in één klap! Je hebt namelijk direct borden voor het diner en het ontbijt, maar ook diverse mokken en kommen die je dagelijks kunt gebruiken. Ze hebben allemaal hetzelfde design en passen daardoor perfect bij elkaar. Hierdoor hoef je nooit weer na te denken over het combineren van je serviezen!

Buiten naar binnen

In Nederland kunnen we helaas niet elke dag van het jaar buiten zitten bij het opeten van ons diner. Daarom kun je gewoon de natuur naar binnen halen met behulp van servies! Doe dit bijvoorbeeld met serviesgoed dat de pastelkleuren heeft of juist een groene tint heeft. Natuurlijk kun je dit effect versterken door een veldboeket op tafel te leggen en planten in je eetkamer te plaatsen. Schijnt de zon eindelijk voldoende om in je tuin te kunnen eten? Het kan dan slim zijn om gebruik te maken van bamboe servies. Deze serviezen kunnen namelijk simpelweg niet breken, terwijl ze ook nog eens goed bij de natuur passen.

Dit is ook leuk om te lezen: