The Good Roll – Eau de Toilet

Iedereen kent dat wel geurtjes die je niet wenst in huis, dat kan zijn na een toilet-bezoek, maar ook door bijvoorbeeld huisdieren. Een roomspray biedt dan uitkomst, naast goed schoonmaken natuurlijk. Als een lekkere geur en een duurzaam bedrijf achter een product iets is dat je aantrekt, dan zou ik zeker even verder lezen!

The Good Roll

Het is een boomvriendelijk en duurzaam bedrijf dat voornamelijk toiletpapier maakt, maar ook keukenpapier en tissues. Ze gebruiken 100% Europees gerecycled papier, zonder het gebruik van chloor, kleur en geurstoffen. De verpakking is gemaakt van papier en de rollen bevatten twee keer zoveel velletjes als je zou vinden op de standaardrol. Qua productie zitten ze het liefst in het allerlaatste proces van recycling, zodat er niks anders van gemaakt kan worden. Ze zijn nog niet 100% duurzaam, maar ze werken eraan om hun voetafdruk zo klein mogelijk te maken.  Een idee is om coreless toiletpapier te ontwikkelen, zodat er niks overblijft als de wc-papier op is. Investeren doen ze met 50% van de nettowinst, dit gaat naar de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Het papier is zacht, sterk en niet kostbaar. Blijven innoveren is hun motto. Ze zitten op hun derde soort toiletpapier in twee jaar, dit omdat ze het zo zacht en licht willen krijgen. Er wordt dus geen boom gekapt om je billen mee te vegen. Verschillende keuzes zie ik op de website: bamboe papier, gewoon gerecycled papier, naked of met een verpakking om de individuele rol. Daarin zijn veel leuke designs te vinden. Ze hebben ook een Booty Buddy, dit is een Wet Wipe alternatief, hier ben ik nieuwsgierig naar. Dit keer mag mijn reukorgaan aan het werk om de eau de toilet-roomspray te proberen. 

Waarom ze doen wat ze doen

Het is ontstaan uit een frustratie, omdat er nog steeds mensen zijn die geen toegang hebben tot veilige, hygiënische toiletten. Weet je hoeveel mensen dat niet hebben? Maar liefst 2,3 miljard mensen, dit is één derde van de wereldbevolking. Naast dit schokkende feitje, nog even een realisatie moment, 27.000 bomen worden er elke dag gekapt voor wc-papier. The Good Roll wil beide problemen aanpakken, daarom is dit Nederlandse bedrijf met dit concept gekomen. Erg initiatief! Melle Schellekens en Sander de Klerk zijn de oprichters.

Feel good bedrijf

Naast dat ze duurzaam zijn en iets terug doen voor de wereld door schone, veilige toiletten te bouwen en gerecycled papier te gebruiken. Leveren ze ook een maatschappelijke bijdrage. Ze werken met een sociale onderneming om de rollen in hun kleurige wikkels te verpakken. Op deze manier hebben 75 mensen werk en ondersteuning. Dit zijn mensen die moeizaam aan het werk kunnen, mogelijk door fysieke klachten, psychische klachten, problemen of door veel pech. The Good Roll gelooft dat iedereen waarde kan toevoegen. 

Vegan huis eau de toilet

Dit is een limited editie roomspray, dat klinkt erg posh. Misschien betekent dit dat ze meerdere geuren willen uitbrengen, of dat dit eerst een probeersel is. Tinten van Musk en zoete aroma’s, het zijn natuurlijke geuren die lang blijven hangen. De herbruikbare fles vind ik geweldig. Duurzaamheid check! Ik gebruik de geur als kamerspray en hij ruikt heerlijk. Zwoel zou ik hem omschrijven, de musk tinten, het zoete geeft wat speelsheid. De geur blijft lang hangen. Je zou hem prima als toilet-spray kunnen gebruiken, maar eerlijk gezegd vind ik dat bijna jammer. Dit is zeker een aanrader en hoe meer ik lees over dit bedrijf, hoe beter het gevoel word en hoe lekkerder de spray ruikt.

Klik hier om de spray ook te kunnen kopen

Dit is ook leuk om te lezen: