Drie opfrissende yoga oefeningen na een lange reis

yoga om bij te komen van een lange reis.

Deze opfrissende yoga oefeningen zijn heerlijk als je een lange reis achter de rug hebt. Of je nu uren in de auto, trein, bus of het vliegtuig gezeten hebt. Deze oefeningen maken je weer een stuk fris en fruitiger.

Opfrissende yoga oefening nummer 1: Gebroken kaars

De eerste oefening is de gebroken kaars. Je gaat op je rug liggen met je arme gestrekt langs je lichaam en je handpalen naar beneden. Je benen zijn gestrekt en op een inademing til je de benen samen gestrekt omhoog. Blijf in deze houding liggen. Reik je voetzolen naar het plafond of de lucht. Adem 20 keer in een uit en laat dan op een uitademing je benen rustig zakken.

Vind je deze oefening te zwaar? Je kunt deze oefening ook tegen de muur aan doen.

De gebroken kaars ontspant het hele lichaam en helpt goed bij vermoeide benen.

Opfrissende yoga oefening nummer 2: Intense armstrekking

Ga met je voeten tegen elkaar aan staan. Voel de grond onder je voeten. Je handpalmen zijn tegen elkaar voor je borst. Bij een ademhaling strek je de armen boven je hoofd en iets aar achteren. Span hierbij je buikspieren licht aan. Kijk naar je handen. Adem zo tien keer rustig in en uit. Bij een uitademing laat je je handen weer zakken tot voor je borst.

Deze oefening open je borst voor een betere ademhaling en stimuleert de spijsvertering.

Opfrissende yoga oefening nummer3: Gedraaide buikhouding

Ga bij deze oefening op je rug liggen met je armen zijwaarts gestrekt en met de handpalmen naar beneden. Trek je hakken naar je billen en laat je knieën rustig naar links vallen en je hoofd draai je naar rechts. Houd je armen en schouders hierbij op de grond. raken je knieën de grond niet? Leg er dan even een deken of kussen er onder om goed te ontspannen. Blijf 15 ademhalingen liggen in deze houding. Trek bij een inademing je knieën weer omhoog en leg je hoofd recht. Adem zo 10 keer in een uit en doe de oefening nog een keer ,maar dan met knieën en hoofd de andere kant op.

Na het doen van deze oefeningen voel je je weer als herboren en kun je ontspannen gaan genieten van je reis of thuis komst. En hoe lekker is het om deze oefeningen op het strand te doen?!

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle