Stressvrij op vakantie met deze tips

zonder stress op vakantie

Stressvrij op vakantie: Het is weer bijna zomervakantie. Dan vertrekken we weer massaal (met het gezin) naar warme oorden. Heerlijk, vooruitzicht. Echter vooraf blijven veel mensen last van stress te hebben. Huis netjes achterlaten, zorgen dat alles voor de achterblijvende dieren goed geregeld is, de planten, koffers inpakken en… Dit zorgt bij veel mensen voor de nodige stress en korte nachten. Hoe zorg je ervoor dat je zonder stress kunt genieten van de voorpret en heerlijk ontspannen kunt vertrekken.

Stressvrij op vakantie maak en lijstje

Maak ruim van te voren een lijstje met wat je allemaal moet of wil doen voordat je op vakantie gaat. Door het op papier te hebben maakt het voor jezelf een stuk overzichtelijker en visueler en daardoor zit het niet meer in je hoofd.

Sommige dingen kun je al ruim van te voren regelen. Dit kun je Bijvoorbeeld al ruim voor vertrek:

Als je kind of jijzelf afhankelijk bent van medicijnen, moeten deze mee op vakantie. Het is sowieso handig om een medicijnenpaspoort op te halen bij je apotheek. Ze printen dan uit welke medicijnen je gebruikt in het Nederlands en Engels. De stofnaam van medicijnen is wereldwijd hetzelfde, alleen de merknaam kan anders zijn. Deze print komt op het briefpapier van de apotheek, hier staan dan ook gelijk de contact gegevens van hun op.

Sommige (epilepsie)medicijnen vallen onder de Opiumwet

Voor deze medicijnen heb je in het buitenland een speciale verklaring nodig. Of jouw medicijnen onder de opium wet vallen kun je bij je arts of apotheek navragen of zelf kijken op de site van het CAK (www.hetcak.nl). Hier lees Wat moet ik weten over medicijnen op reis?

Als alleenreizende ouder op vakantie met de kinderen op reis, hoe doe je dat?

Ga je als alleenreizende ouder op vakantie? Of je nu gescheiden bent, een weekendje weggaat met 1 van je kinderen of dat je partner een aantal dagen later reist. Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Toen ik de eerste keer alleen met mijn kinderen naar Mallorca ging, wist ik dit allemaal niet en kwam ik op Schiphol voor een verrassing te staan.

Als je dit allemaal geregeld hebt dan geeft dat al enorm veel rust.

Nog meer lijstjes voor een stressvrije vakantie

Het maken van lijstjes geeft enorm veel rust en daarom ook hier weer de tip om stress vrij op vakantie te gaan een lijstje. Maak een lijstje met wat je allemaal mee wil nemen. Doe dit zo gedetailleerd mogelijk. Wat wil je mee voor de kinderen, voor je partner en voor jezelf.

Zelf maak ik altijd stapeltjes kleding van iedereen, zo kan ik na het afvinken nog een keer checken of ik alles heb en rol het dan op en doe het in de koffer. Zo weet ik zeker dat alles erin zit en alles bij elkaar ligt. Op vakantie pak ik het dan per persoon uit en leg het dan in de kast

Boodschappen mee

Als we met de auto naar een huisje gaan, vind ik het fijn om zelf al een basis aan boodschappen mee te nemen. Verse groente en fruit enzo koop ik altijd daar. In het buitenland vind ik het heerlijk om in de supermarkten te snuffelen en te kijken wat er voor vegan opties zijn en of er nog nieuwe producten zijn.

Schoonmaken

Voordat we op vakantie gaan vind ik het fijn om het huis schoon en geruimd achter te laten. Eerder vond ik het vreselijk als net alles schoon was of als er nog iemand ging plassen als ik net alles schoon had. Dat kan ik nu beter los laten. De poezen blijven ook thuis en worden goed verzorgd, dus helemaal alles schoon is het toch niet. Dat stress punt heb ik dan ook behoorlijk los gelaten. Ik maak nog steeds het hele huis schoon, maar ga niet meer een uur voor vertrek alles controleren of het nog wel tip top schoon is.

Gebruik een mapje voor je reisbescheiden

Zelf heb ik alle reispapieren in een mapje bij elkaar zitten. Zo hoef ik niet alles overhoop te halen als we controle krijgen of als we bij het hotel of huisje zijn. Dat scheelt veel stress als je in de rij staat of het snel wil hebben. Ik hou mijn geld wel altijd apart van mijn reispapieren. En vaak heb ik mijn geld ook verspreid bij mij.

Stressvrij op vakantie neem contant geld mee

Als ik op vakantie ga heb ik altijd contant geld bij mij. Toen ik samen met mijn vriendje (later mijn man en nu mijn ex) op vakantie was. Hadden we een all in vakantie. We wilden geld pinnen en onze beide pinpassen deden het niet. Bij verschillende pinautomaten geprobeerd. Ik had wel wat contant bij mij, maar niet genoeg voor de cadeautjes die ik wilde kopen en de excursies die we wilden maken. We zouden contant geld ophalen bij de bank, dit zou mijn schoonvader overboeken en wij konden het dan gelijk bij de bank meekrijgen. Toen we er heen liepen proberen we nog een keer te pinnen en ineens deed mijn pas het weer, ik heb er meteen een flink bedrag (€500) afgehaald zodat we beide onze dingen konden kopen en de excursies konden doen. Wat voelde het vreselijk om daar met weinig geld te zitten.

Verspreid het contante geld

Zorg dat je het geld niet allemaal bij elkaar bewaard. Als je dan gerold wordt is de kans groot dat niet meteen alles weg is. En als je et verliest ben je ook niet meteen alles kwijt.

Stressvrij op vakantie zorg dat alles opgeladen is

Zorg dat je batterijen van de telefoons goed zijn opgeladen. Als je op vakantie gaat is het fijn als je telefoon goed opgeladen is. Het is niet alleen fijn om soms even je socials te checken, maar soms moet je ook iets opzoeken bijvoorbeeld. En voor kinderen is het fijn om spelletjes op te spelen muziek te luisteren of filmpjes te kijken (misschien vind je dat zelf ook wel leuk). Wat je er ook mee wil doen .. Zorg dat je apparaten voor onderweg goed opgeladen zijn en neem eventueel powerbanks mee.

Werken op vakantie

Veel mensen kunnen moeilijk afstand doen van hun werk tijdens de vakantie. Dat kan onderling voor veel stress en spanning zorgen. Mijn ex bijvoorbeeld was non stop bereikbaar voor zijn werk tijdens onze vakantie, met als klap op de vuurpijl, dat hij tijdens een uitje twee uur heeft lopen bellen achter mij. We waren met twee kleine kinderen 2 en 3 op vakantie en waren onderweg naar de zee aan het lopen. Hij was zeker die vakantie de hele tijd aan het bellen. Was echt zo niet leuk en ik was ook echt boos.

Jij werkt zelf toch ook op vakantie?

Ja nu hoor ik jullie denken jij werkt toch zelf ook op vakantie? Ja en nee, en zeker niet zo extreem als dat mijn ex deed. Op vliegvakantie neem ik vaak mijn laptop niet mee en kan dus niet typen. Wel schrijf ik veel dingen op papier die ik in mijn artikelen wil gaan delen. En ook niet geheel onbelangrijk, ik wordt vaak uitgenodigd om reizen of uitstapjes te testen en mijn ervaringen op de site te delen. Die vakantie is dan dus mijn werk. Echter heb ik alle tijd voor de kinderen en doe ik veel leuke dingen met ze. En als zijn dan even lekker gamen, ga ik dingen uitwerken. Mijn werk is mijn hobby en ontspanning en zo pakken we allemaal even een uurtje voor ons zelf.

Stressvrij op vakantie

Stressvrij op vakantie de belangrijkste tip

Laat het los en geniet! Geniet van de voorpret en geniet op vakantie.

Heb jij nog een tip, die zeker niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten.

Wij wensen je graag een super fijne vakantie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *