Vegan aardappel ovenschotel

Vegan aardappel ovenschotel

Deze vegan aardappel ovenschotel is eenvoudig om te maken en je hebt, maar weinig ingrediënten nodig.

Vegan aarsappel ovenschotel, een hartige verrassing

Ben je op zoek naar een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat iedereen aan tafel zal verrassen? Deze vegan aardappel ovenschotel is precies wat je nodig hebt! Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijke, hartige maaltijd die perfect is voor zomeravonden of een gezellige familiediner. Aardappelen, uien en een vleugje zeewier zorgen voor een rijke smaakbeleving, terwijl plantaardige room het gerecht heerlijk romig maakt. En het beste van alles? Het is volledig vegan, dus iedereen kan ervan genieten. Laat de oven het werk doen terwijl jij geniet van de heerlijke geuren die zich door je keuken verspreiden.

Wat deze schotel extra bijzonder maakt, is de combinatie van eenvoud en diepgang in de smaken. Het gebruik van nori-zeewier voegt een subtiele, zoute umami-smaak toe aan de ovenschotel.

Serveer er een lekkere frisse salade bij voor een complete maaltijd. Naast of in plaats van een lekkere salade kun je ook gestoomde groenten erbij serveren. Wij serveren er vaak verschillende gestoomde groenten bij, zoals wortel, broccoli

Dit kan er ook nog op tip(s) voor de vegan aarsappel ovenschotel

Voeg wat vers gehakte kruiden toe zoals peterselie of dille voor een frisse finishing touch. Of strooi er wat vegan kaas overheen voor een extra hartige laag. Doe de kaas er op het laatst pas op en laat dan nog even mee garen.

Dit recept is ongeveer voor 6 personen. Wat niet op komt kun je de volgende dag eten als lunch, wat rauwkost erbij en genieten maar.

Vegan aardappel ovenschotel
Afdrukken

Vegan aardappel ovenschotel

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 3 uien
  • 2 vellen nori-zeewier (fijn gesneden of verkruimeld)
  • 750 ml plantaardige room (bijv. haverroom of sojaroom)
  • Zout en flink peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de aardappelen in plakjes of rasp ze grof
  • Snijd de uien in reepjes.
  • Meng de aardappelen met de uien en het peper en zout.
  • Leg het mengsel in een ovenschaal en verspreid de verkruimelde nori-zeewier er gelijkmatig overheen.
  • Giet de plantaardige room over het geheel en besprenkel het eventueel met olijfolie.
  • Dek de ovenschaal af (met aluminiumfolie) en zet deze een uur in de oven.
  • Haal de afdekking eraf en laat de schotel het laatste half uur een lekker bruin korstje krijgen.

Dit is ook lekkere recepten: