Gevulde perziken: De zoetheid van de perziken en de hartige smaak van de vegan tonijnsalade vormen een perfecte harmonie. Dit verrukkelijke voorgerecht is gegarandeerd een smaaksensatie waar je van zult genieten.
Voor op bijgerecht deze heerlijke Gevulde perziken
Dit gerecht, gevulde perziken met vegan tonijnsalade, is een super lekker voorgerecht of bijgerecht. Deze smaakcombinatie is echt een smaakexplosie.
Welke vegan tonijn?
In de supermarkt zijn diverse soorten vegan tonijn verkrijgbaar. Voor dit recept heb ik die van Garden Gourmet gebruikt, genaamd Vuna, maar de keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. En deze Vegan tonijnsalade heb ik ook een paar keer zelf gemaakt en deze als vulling gebruikt. Zelf maken voegt niet alleen een leuke en persoonlijke touch toe, maar het is ook smakelijker en gezonder! Het geeft je de vrijheid om de ingrediënten naar eigen smaak te combineren en te genieten van een vers en voedzaam gerecht.
Gevulde perziken
Ingrediënten
- 3 halve perziken
- 1 potje vegan tonijn
- rucola
- 3 tomaatjes in twee stukken gesneden
Instructies
- Doe een eetlepel met de tonijnsalade in de uitholling van elke perzik
- Leg op een bordje wat rucola en plaats daar de gevulde perziken op. Leg de tomatenpartjes om de perziken heen.
Gevulde avocado met vegan tonijn
Net zoals je de perziken vult kun je de avocado’s ook vullen met tonijn.
De gevulde avocado maak je zo:
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en besprenkel met limoen- of citroensap.
- Snijd een kleine ui en 1 tomaat in stukjes. Combineer de ui en tomaatjes met de tonijnsalade en voeg één of twee eetlepels vegan crème fraîche toe. Verdeel dit mengsel over de gehalveerde avocado’s.
- Garneer ze met verschillende kiemgroenten en bestrooi met sesamzaadjes.
Dit is ook leuk om te lezen:
YouTube
Volg jij ons al op YouTube? Er komen regelmatig leuke video’s online op ons kanaal: Vegalifestyle.tv. Wat kun je daar zoal verwachten? Leuke interviews, kookvideo’s, Yvonne’s dierenweetjes en nog veel meer.