Vegan uientaart: Wie is er nu niet gek op gerechten met bladerdeeg? Nou wij hier wel hoor. Zoet, hartig ik word er altijd blij van en de rest hier ook. Iedereen staat te juichen als ik de bladerdeeg uit de diepvries pak. En bij de kids is deze vegan uientaart zeker favoriet.
Wij maken van alles met bladerdeeg, vegan Saucijzenbroodjes, vegan kaasbroodjes en nog veel meer feestelijke bladerdeeghapjes. Het ziet er meteen heel feestelijk en gezellig uit en je hebt er helemaal niet veel voor nodig.
Vegan uientaart
Deze vegan uientaart is ook zo’n heerlijk recept wat niet kan mislukken! Deze maak ik regelmatig als we eters krijgen. Iedereen is er dol op en vraagt om het recept. Hoogtijd dus om het recept met jullie te delen.
Is bladerdeeg vegan?
Ja, de meeste bladerdegen in de in de winkel vegan, Koopmans origineel, AH origineel, Tante Fanny. Let er wel op dat je niet de roomboter variant pakt, want die is nu net weer niet vegan.
De taart is ideaal om te gebruiken als voorgerecht. Stiekem maken wij hem ook wel eens voor de lunch klaar.
Vegan uientaart wat heb je allemaal nodig?
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 a 3 uien
- stroop, esdoorn- of agavesiroop (ongeveer 1 eetlepel)
Benodigheden
- springvorm
- mes
- snijplank
- koekenpan
- oven
Vegan uientaart
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 a 3 uien
- stroop, esdoorn- of agavesiroop (ongeveer 1 eetlepel)
Instructies
- Snijd de uien in stukjes en bak ze in een koekenpan tot ze lekker glazig zijn.
- Ondertussen vet je een springvorm in en bekleed je de springvorm met de bladerdeeg.
- Als de uien glazig zijn, doe je ze in de springvorm op het bladerdeeg.
- Doe nu de stroop er overheen. Ga 1 x heen en weer. Niet te veel doen, want dat maakt het erg machtig.
- Verdeel alles goed over de bodem en vouw het bladerdeeg dicht.
- Zet het voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
Zo kan je er een groente taart van maken, je kan dit er dan bijvoorbeeld in doen.
Dit recept is lekker zoals het is, ik zou er niets meer aan veranderen. Maar er zijn natuurlijk wel variaties mogelijk.
- Wortel
- Bleekselderij
- paprika
- (vegan) kaas
of
- ui
- prei
- tomaat
- paprika
- champignons
- vegan crème fraîche
En zo kan je eindeloos variëren met bladerdeeg.
Wat is jouw favoriete bladerdeeg gerecht?
Heb jij dit recept gemaakt laat ons dan even weten wat je er van vond!
Meer lekkere recepten?
Jelske says:
Dit lijkt mij een heerlijk recept! Hier ga ik snel eens mee aan de gang!
Vega Lifestyle says:
Deze is echt zo lekker!
Ellen KEmp says:
Ik denk dat je er in een muffin vorm mooie eenhaps pasteitjes mee kunt maken. Goede tip.
Vega Lifestyle says:
Ja dat dachten wij ook idd