Vegan champignon ragout maak je zo …

champignon ragout - ragout van champignons - paddenstoelen ragout - vegan ragout - mushroom ragout - ragout from mushroom

Ragout, een echte klassieker met kerst! Vind jij ze er ook zo leuk uitzien deze pasteibakjes in stervorm? Zelfgemaakte vegan champignon ragout erin en smullen maar! Uiteraard kun je ook kiezen voor andere pasteibakjes of wat dacht je van de amusecups van de lidl?

Het zelf maken van champignon ragout is niet moeilijk en het resultaat is erg lekker!

Ragout van paddenstoelen wat heb je nodig?

Hoeveelheid: 4 pasteitjes
Bereidingstijd: 40 minuten

  • 4 pasteibakjes
  • 350 gram champignons
  • 60 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 500 ml water
  • 2 uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje groente
  • 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • zwarte peper

ragout met champignons zo maak je het …

  1. Snipper de uien en doe deze vast in de pan om te fruiten. Snijd ondertussen de paddenstoelen in kleinere plakjes, en pers de knoflook.Na het snipperen heb je de uien gelijk in de pan gedaan om te fruiten. Voeg na ongeveer 2 minuten de champignons toe en doe na nog een minuut ook de knoflook erbij. En bak alles lekker gaar.
  2. Verwarm de oven op 180 graden en bak de ragout bakjes in 10 minuten (of volgens de aanwijzingen van de verpakking).
  3. Kook het water met een bouillonblokje en de tijm. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en meng goed. Doe er steeds een beetje bloem bij en meng het steeds goed. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen, tot dat de bloem gaar is. Blijf ondertussen wel goed roeren.  Breng het geheel op smaak met peper.
  4. Voeg als laatste het champignon mengsel met ui en knoflook toe aan de ragout.
  5. Serveer de ragout in de ragout bakjes.
  6. Eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *