Bananensplit … Vegan Dessert

vegan bananensplit - vegan toetje - vegan dessert - veganistische toetjes

De bananensplit is een echte oude klassieker onder de toetjes. Ben jij ook zo dol op toetjes? Dit dessert kan eigenlijk altijd wel. Zelf als ontbijt, dan maak je het bijvoorbeeld met een eetlepel alpro (naar keuze) en doet er wat rood fruit bij, beetje havermout of andere ontbijtgranen en een beetje pure chocolade. De bananensplit is eigenlijk een zeer eenvoudig gerecht en is in een hand omdraai gemaakt. Het is ook heerlijk om gemaakt.

Vegan bananensplit wat heb je nodig?
voor 4 porties:

Vegan bananensplit hoe maak je het?

  1. Snijd de bananen in de lengte door het midden gesneden en smelt de de chocolade in een pannetje of au bain marie.
  2. Plaats dan 2 banaan helften op een bordje en doe de gesmolten chocolade erover. Wij hebben het met een lepel zigzaggend gedaan.
  3. Plaats de brownie en d kniepertjes en een toef slagroom op het bord .

Variatie tips voor de Bananensplit

Je kunt deze klassieker natuurlijk een beetje opleuken of gewoon lekkere mee variëren. Je kunt er extra ijs bij doen. Maar je kunt er ook een hele andere smaak ijs bij doen. Banaan en aardbei gaan bijvoorbeeld erg goed samen. Extra fruit erbij doet et ook erg goed. Ook hier kun je weer kiezen voor verse aardbeien, of sinaasappel, kiwi, meloen, bessen, frambozen, kersen en ananas zijn zomaar wat voorbeelden. Wist je dat avocado er ook erg lekker bij is. Pureer de avocado tot een lekkere mousse en serveer die erbij. Gewoon in stukjes kan ook.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *