Wat is er nu leuker en lekkerder dan om zelf je champignonsoep te maken. Je kunt zelf bepalen hoe je de soep wil. Dik, helder of juist lekker romig. Je kunt deze vegan champignonsoep met kokosmelk heerlijk romig maken. Wil je er meer vulling in? Dan snijd je gewoon een paar extra champignons. Als je deze soep geproefd hebt wil je nooit meer wat anders. En je maakt hem nog lekkerder als je hem serveert met een stokbroodje kruidenboter.
Vegan champignonsoep wat heb je nodig?
Recept is voor 1 liter soep
- 200 gram champignons
- 100 gram kastanje champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter bouillon (water met bouillonblokjes)
- blik kokosmelk
- 1 thee lepel kurkuma
- snufje paprikapoeder
- beetje zout
- flinke snuf peper
- olie om in te bakken
Hou je net als ik van pittig? Dan kun je er een rode peper of nog lepel sambal aan toevoegen. Bij mij houden de kinderen niet van pittig, ik doe daarom altijd een theelepel sambal erbij in mijn bord.
Hoe maak je deze heerlijke vegan champignonsoep?
- Snipper de ui en fruit deze met een beetje olie in de pan.
- Was en snij de champignons in dunne plakjes en voeg toe bij de uien.
- Pers de knoflook en voeg ook deze toe aan de pan.
- Voeg de kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe de bouillon in de pan en laat alles rustig door koken.
- Voeg tot slot de kokosmelk toe.
Dit is ook leuk om te lezen:
- Alles over eetbare paddenstoelen
- Insectenhotel waar is het goed voor?
- 3 verrassende recepten voor op de barbecue
Deel deze lekker Vegan champignonsoep om zelf te maken gerust op social media met je vrienden.