Vegan eiersalade zo maak je het …

vegan eiersalde - vegan pasen - Pasen zonder ei

De allerlekkerste vegan eiersalade maak je zelf en nog gezonder ook. De kant en klare hebben vaak een minder lekkere verhouding. Of te veel of juist te weinig saus of te zout en ga zo maar door. Deze makkelijke eiersalade om zelf te maken geeft je het recept voor een waanzinnig lekkere vegan eiersalade! Zo is de hij lekker op een Op een toastje, stokbroodje of bij de lunch.

Vegan eiersalade dit heb je nodig?

Benodigdheden: Schone (thee)doek om de tofu droog te deppen. Een schaal of kom om in te mengen

  • 400 gram tofu;
  • 1 theelepel kala namak;
  • 2 eetlepels ketchup;
  • 1 theelepel grove mosterd;
  • 4 eetlepels vegan mayonaise;
  • 1 rode ui;
  • 2 augurken;
  • 1 theelepel kerrie;
  • 3 takjes bieslook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper naar smaak

Hoe laat je de tofu goed uitlekken?

Voor eigenlijk alle recepten moet je de tofu laten uitlekken. Het beste kun je het water uit het bakje laten lopen. Laat het nog even goed uitlekken. Pak dan de tofu en doe deze in een schone theedoek. Druk het het overige vocht eruit. Hierbij mag je best kracht zetten, het is niet erg als het blok uitelkaarvalt. Op deze manier kan het de andere smaakmakers beter opnemen.

Hoe maak je de veganistische eiersalade

  1. laat de tofu uitlekken.
  2. Meng in een kom de kala namak, kerrie, paprikapoeder, zwarte peper, vegan mayonaise, ketchup en mosterd.
  3. Snipper de rode ui en snijd de augurk en de bieslook fijn. Roer dit door het kruidenmengsel.
  4. Verkruimel de tofu boven de kom en roer alles goed door elkaar.
  5. Het lekkerste is om het eerst even een uurtje te laten staan. Dan neemt de tofu, die van zichzelf geen smaak heeft, alle smaken lekker op!

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *