Vegan in Meppel

vegan in Meppel

Vegan in Meppel: Als echte Meppelse ben ik misschien wel een klein beetje bevooroordeeld over deze mooie stad. Hoewel ik het als puber niet altijd leuk vond. Het centrum van Meppel heb ik altijd erg mooi en gezellig gevonden. Vooral in de wintermaanden is de stad mooi verlicht en is er zoveel sfeer in het centrum.

Meppel

Ik ben er geboren en getogen. Als kind vond ik Meppel altijd erg leuk. Regelmatig fietste ik met mijn moeder naar het centrum. In de zomer was er elke donderdag feest in de stad. En in de winter rond om de sinterklaas tijd was het centrum altijd mooi versierd. Allemaal verlichting door de stad en veel vrolijke muziek uit de speakers.

Als puber vond ik Meppel soms minder gezellig. Op vrijdag en zaterdagavond was het altijd gezellig in de stad. Maar door de weeks, was er vaak weinig te beleven. Samen met mijn vriendin (Helena) fietste ik dan door Meppel, maar het leek vaak wel of wij de enige waren die buiten waren.

Donderdag Meppeldag

Donderdag Meppeldag daar kom ik nog steeds elke zomer voor naar Meppel. Elke donderdag in de zomervakantie is het feest in het centrum van Meppel. Al vroeg (06.00) in de ochtend begint dan de kinderrommelmarkt. Voor weinig geld kun je de leukste dingen kopen. later in de ochtend is nog veel meer te doen, springkussens, kraampjes, muziek en elke week weer iets anders. En dan in de avond tot in de late uurtjes is er muziek op de verschillende pleinen. En dat zes weken lang. Kijk op de website om te kijken welk thema er is. De DMD (Donderdag Meppeldag) moet je echt een keer meegemaakt hebben.

Het centrum van Meppel

Nog altijd kom ik regelmatig in Meppel, de stad blijft super gezellig en sfeervol. De stad bruist gewoon altijd. In het centrum van staat de Meppeler toren. De stad heeft vele mooie monumentale panden. De gracht(en) om het centrum met meerdere leuke bruggen, maakt het plaatje helemaal af.

Er zijn heel veel leuke winkels en ook veel bekende winkels zijn er wel te vinden.

Vegan in Meppel

In Meppel zijn best wel wat vegan Als veganist kun je goed vertoeven in Meppel. Er zijn veel leuke vegan hotspots in Meppel. Er is veel vegan in Meppel te vinden Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

Vegan beauty hotspots in Meppel

Meppel heeft niet alleen leuke hotspots om vegan te eten of af te halen. Heeft Meppel ook een aantal leuke, lekkere en fijne vegan beauty hotspots.

vegan kapper

Bij kapper Edwin kun je terecht voor verschillende haar behandelingen.

Vegan Schoonheidssalon Zuiver

Bij de schoonheidssalon van Daniëlle Selles kun je terecht voor diverse heerlijke behandelingen.

JessMassage

Wil jij even totaal ontspannen? Dan ben je bij Jessica van JessMassage aan het juiste adres. Hier kun je terecht voor verschillende soorten massages onder andere.

Vegan eten in Meppel

In Meppel kun je ook heel erg lekker veganistisch eten. Er zijn heel veel leuke hotspots, waar je terrecht kunt voor een heerlijke plantaardige maaltijd. Wij zetten een aantal van onze favorieten of waar veel vegan is voor je op een rijtje.

Chinees Peking

Mijn favoriete Chinese restaurant is Peking in Meppel
Sinds ik in Groningen woon (16 jaar nu) , heb ik geen een Chinees gevonden die hieraan kon tippen. Als ik bij mijn ouders in Meppel ben, bestellen we hier nog altijd. Ze hebben verschillende vegan opties:

  • De bami en nasi zijn vegan te verkrijgen.
  • groente schotel, tji tjaptjoi
  • Verschillende taufu gerechten, die zijn vegan.

De Wheem

Bij restaurant de Wheem hebben ze het helaas (nog) niet op de kaart staan, maar hier kun je heerlijk veganistisch eten. Ik had een super lekkere curry. Zo had ik keuze uit twee hoofdgerechten en een voorgerecht van gegrilde groenten. Ik heb alleen een hoofdgerecht genomen. De curry had een heerlijke zoete smaak en had veel verse groenten. Het restaurant zit in de oude bibliotheek en ziet er super leuk een sfeervol uit. Zeker een aanrader om te gaan eten.

Pizzaria Sardina

Dit is ook weer zo’n favoriet van mij. Hier hebben ze echt de allerlekkerste pizza’s. Het restaurant zit in eevn van de mooie oude panden die Meppel rijk is. Binnen is het super gezellig en sfeervol. En het leuke is, de meeste pizza’s kunnen ze vegan maken. De meeste pizza en pastagerechten kunnen vegan gemaakt worden. Dit kan gewoon in het restaurant worden aangegeven.

Wat ook mogelijk is om een veganistische verrassingsmenu te bestellen. Dit is vanaf 3 gangen mogelijk. Dit moet wel minimaal een dag van te voren aangegeven worden in verband met inkopen.

ZOET. Meppel

Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar het ziet er wel erg lekker uit. Ze hebben veel verschillende vegan gerechten op de kaart. Zoals: smoothies, freakshakes, broodjes. wraps, salades, bowls, soep, tosti en nog veel meer.

Ton Nam Thai

Thais restaurant Ton Nam Thai heeft op 16 januari 2018 haar deuren geopend aan de Woldstraat 67A te Meppel.  Ze hebben hier verschillende vegan opties. Bij de vegetarische gerechten staat bij een aantal gerechten de optie om te kiezen voor tofu in plaats van ei. En dan is het gerecht volledig vegan.

PuurFriet

Bij puur friet kun je terecht voor heerlijke vegan snacks. Boeren patat met vegan mayonaise. Sommige snacks maken ze zelf. Je kunt ze vinden in de Woldstraat 4

Dit is ook leuk om te lezen:

Ik ben echt trots op mijn geboorte stad. En wie weet komen wij elkaar daar een keer gezellig tegen.