Vegan inspiratie tips …

vegan recepten makkelijk en lekker om te maken

Wil jij vaker plantaardig eten, maar weet je nog niet zo goed hoe? En ben je hiervoor opzoek naar inspiratie en vegan recepten? Lees dan snel verder.

Steeds meer mensen willen vaker diervriendelijker eten. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, de aarde, de dieren of je gezondheid bijvoorbeeld.

De aarde

De veehouderij is verantwoordelijk voor een enorme uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

De dieren

Als je meer plantaardig gaat eten, dan hoeven er minder dieren gefokt, opgesloten, uitgebuit en gedood te worden.

Je gezondheid

Wil jij ook meer energie, je fitter en gezonder voelen? In veel gevallen minder medicijnen gebruiken. En dat terwijl je gewoon heerlijk kunt blijven eten?

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat je door veganistisch te eten het risico op vele ziektes aanzienlijk verkleint! Enkele voorbeelden: hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, alzheimer, of andere leefstijlziekten. Mensen die plantaardig eten verlagen hun cholesterol, soms wel met 30% zonder medicijnen of andere nare bijwerkingen.

Hoog tijd dus, om jezelf op nummer 1 te zetten!

De mensheid

Door plantaardig te gaan eten, is er minder landbouwgrond nodig, voor het voeden van het vee. Deze grond kan dan weer gebruikt worden om plantaardige producten op verbouwd te worden. En zo draag je ook bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Wil jij graag meer plantaardig eten?

Om mij heen merk ik dat veel mensen wel graag vegan willen eten, maar vastlopen in de supermarkt. Gelukkig wordt alles steeds makkelijker en is er voor ieder product minimaal een plantaardige vervanger.

Vegan recepten

Om het jezelf makkelijker te maken, is het goed om een vegan recept uit te zoeken en deze klaar te maken. Dan weet je precies wat je moet kopen en hoeveel je van alles moet gebruiken. Op deze manier heb jij een heerlijk veganistisch gerecht, zonder al te veel moeite. Als je meer ervaring hebt kun je een recept zelf veganizen.

Als je wil zou je meteen alle gerechten kunnen vervangen met vegan recepten. Je kunt ook beginnen eerst met het diner of juist met de lunch en dan steeds verder uitbreiden, ontbijt, lunch, diner en de tussendoortjes.

Op onze website kun je heel veel lekkere vegan recepten vinden. Daarnaast vind je op Eatertainment ook lekkere vegan recepten. Via de Eatertainment site kun je alle ingredienten voor de recepten bestellen bij Jumbo en Albert Heijn. Met de “maak vega knop” bij de bestelknoppen kun je de recepten in een handomdraai vega maken, zodat je voor elk recept een vega variant hebt.

We hopen dat het voor jou op deze manier een stukje makkelijker wordt om vaker plantaardig te gaan eten.

Dit is ook leuk om te lezen: