Vegan Kerrie rijst recept met plantaardige kipstukjes
Dit recept is één van mijn favorieten. Ik vond eerder recepten met rijst altijd erg droog, maar sinds ik deze bereidingswijze van rijst heb ontdekt, ben ik fan!Het recept is aan te passen zoals je zelf wilt, dus laat jouw ideeën, van bijvoorbeeld andere soorten groenten, je zeker niet tegenhouden.Ik hoop dat je hiervan kunt genieten!
Vegan Kerrie rijst … wat heb je nodig voor 2 personen:
- 130 gram zilvervliesrijst
- 300 gram sperziebonen
- paprika
- ui
- 160 gram linzen
- pakje van 200 ml Rice dream cuisine
- 3 theelepels kerrie
- theelepel kurkumapoeder
- peper naar smaak
- theelepel maïzena
- 2 handjes (50 gram) ongezouten cashewnoten
- Eventueel 1 verpakking plantaardige kipstukjes
Bereidingswijze:
- Zet de ingrediënten klaar zodat je alles kunt pakken wanneer je het nodig hebt.
- Kook de rijst voor 8 minuten. Als dit klaar is, giet het dan af en zet het voor minimaal 5 minuten aan de kant met de deksel op de pan.
- Kook de sperziebonen ondertussen ook voor ongeveer 10 minuten, tot het de structuur bereikt wat jij wilt. Giet dit af en snijd de sperziebonen in kleinere stukjes.
- Zet een wokpan op het vuur zonder olie en rooster hierin de cashewnoten tot ze enigszins bruin zijn.
- Snipper de ui en snijd de paprika. Zet de cashewnoten als het klaar is in een bakje aan de kant.
- Fruit de ui aan. Als het fruiten klaar is, voeg dan de plantaardige kipstukjes toe. Bak dit aan tot het een bruin kleurtje begint te krijgen.
- Voeg vervolgens de paprika en sperziebonen toe. – Voeg na 2 minuten de linzen en de peper, kerrie- en kurkumapoeder toe.
- Voeg als de kruiden toe zijn gevoegd de cashewnoten, de inhoud van het pakje cuisine toe en 1 theelepel maïzena.
- Als de cuisine een beetje in is gedikt, voeg dan de rijst toe.
- Meng alles met elkaar en geniet!